Logo
 Spausdinti šį puslapį

„GP-Taškas“ – stipriausia Klaipėdos rajono pirmenybių ekipa

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nugalėtojų komanda. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. Nugalėtojų komanda. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

Vasario 9 dieną finišavo tris mėnesius trukusios Klaipėdos rajono salės futbolo pirmenybių varžybos, kuriose triumfavo „GP-Taškas“ ekipa.

 

Lapkričio 6 dieną startavusios pirmenybės pritraukė 11 komandų, kurios varžėsi dviem etapais. Pirmajame etape komandos tarpusavyje žaidė vieno rato sistema. Per dešimt rungtynių tik kartą suklupę „GP-Taškas“ atstovai su dideliu atotrūkiu pelnė pirmąją vietą. Iki pirmojo etapo pabaigos likus žaisti dviem turams, penktą ir dešimtą vietas skyrė tik 3 taškai. Po 11 turo į stipriausiųjų aštuntuką nepateko „Klaipėda City-2“, „Banga-2002“ ir GVG-Memes“ ekipos.

Antrajame etape 8 pajėgiausios komandos varžybas pradėjo ketvirtfinalio susitikimais. Pirmajame susitikime tarp „GP-Taškas“ ir „Sendvario“ ekipų pirmieji įvartį pelnė Sendvario atstovai, o reguliariojo sezono nugalėtojai rezultatą sugebėjo išlyginti tik besibaigiant pirmajam kėliniui. Antrajame kėlinyje „GP-Taškas“ pelnė dar 8 įvarčius be atsako ir šventė pergalę rezultatu 9:1. Susitikime tarp „Klaipėdos City“ ir Klaipėdos „Spartos“ intriga ir lygus rezultatas laikėsi iki pat antrojo kėlinio vidurio, tačiau sėkmingai keitimus atlikę „Klaipėda City“ atstovai rungtynių pabaigoje rezultatu 6:4 privertė pasiduoti „Spartą“. Susitikime tarp „Vlantanos“ ir „Jonušų“ prireikė baudinių serijos, kurios metu be klaidų smūgiavę tik 7 vietą I etape užėmę „Jonušai“ įveikė vienais favoritų laikytus „Vlantanos“ atstovus. Paskutiniajame ketvirtfinalyje tarp „AMK-Litimbera“ ir „Lokių“ rezultatas kurį laiką buvo lygus 2:2, tačiau didesniu intensyvumu antrąjį kėlinį sužaidę labiau patyrę „AMK-Litimberos“ atstovai šventė pergalę 7:2.

Pirmasis pusfinalis tarp „GP-Taškas“ ir „Klaipėda City“ komandų sėkmingiau prasidėjo uostamiesčio atstovams, kurie po tikslaus V. Žukausko smūgio išsiveržė į priekį. Pirmajame kėlinyje drausmingai besiginantys „Klaipėda City“ suklydo du kartus, o G. Ratkaus ir D. Gailiušio įvarčiai leido „GP-Taškui“ išsiveržti į priekį. Antrojo kėlinio pradžioje iš aštraus kampo smūgiavęs D. Stonys išlygino rezultatą. Įtemptose rungtynėse šaltakraujiškai sužaidę paskutines susitikimo minutes ir pelnę du įvarčius kelialapį į finalą iškovojo „GP-Taškas“.

Antrajame pusfinalyje galingai rungtyniavę „AMK-Litimbera“ atstovai nepaliko vilčių „Jonušams“ – 9:1.

Rungtynėse dėl 3 vietos jau po pirmojo kėlinio „Jonušai“ išsiveržė į priekį rezultatu 5:0, o galutinis teisėjo švilpukas užfiksavo užtikrintą „Jonušų“ pergalę 7:3.

Finaliniame susitikime dominavo gynybinis futbolas su daug kietos kovos epizodų. Pirmojo kėlinio pabaigoje iš aikštės gilumos atsidengęs A. Butkus vienu lietimu surado A. Montrimą, kuris nuginklavo „AMK-Litimbera“ vartininką. Antrajame kėlinyje „AMK-Litimbera“ greitai surinko 6 pražangas ir smūgiu iš 10 metrų D. Gailiušis pelnė pergalingą įvartį.

Geriausias pirmenybių žaidėjais pripažinti: A. Butkus (GP-Taškas), A. Jokšas (AMK-Litimbera) ir P. Lotužys (Jonušai). Rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas – D. Zubauskas (Lokiai) – 40 įvarčių.

 

VšĮ „Gargždų futbolas" nuotraukose – salės pirmenybių prizininkai:

 

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,