Mano Gargždai



Policija tradiciškai kvietė apžvelgti savo veiklą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė ir Klaipėdos AVPK viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius. A. Rimkuvienės nuotr. Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė ir Klaipėdos AVPK viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius. A. Rimkuvienės nuotr.

Vasario 14-ąją J. Lankučio viešojoje bibliotekoje vyko kasmetinis Klaipėdos rajono policijos komisariato veiklos rezultatų aptarimas. Antrus metus, komisariato viršininkės Rasos Stasiulaitienės iniciatyva, susitikime gyventojai buvo kviečiami aktyviai įsitraukti į diskusiją, o renginys buvo transliuojamas tiesiogiai internetu.

 

Apdovanojo policijos rėmėjus

Pirmiausia Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Klaipėdos AVPK) viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius dėkojo aktyviausiems policijos rėmėjams. Padėkos įteiktos savo laiko negailintiems – Erenijui Spudžiui, Kristinai Klenauskienei ir Antanui Jankui.

Vėliau R. Vaitkevičius apžvelgė situaciją, nuveiktus darbus ir pasiektus rezultatus Klaipėdos apskrityje.

„Buvo sudėtingi, sunkūs metai po užbaigtos reformos. Daug nerimo, lūkesčių, bet pavyko. Rezultatai geri ar net geresni nei tikėjomės“, – apibendrindamas praėjusius metus kalbėjo R. Vaitkevičius.

Jis pasidžiaugė, kad 2017 m., reorganizavus veiklą, reaguojančių pareigūnų skaičius išaugo net 31 proc., o reaguojančių ekipažų skaičius – 20 proc. Taip pat 11 proc., anot jo, sutrumpėjo ir reagavimo į pranešimus laikas. Dabar į A lygio iškvietimus atvykstama per vidutiniškai 6,37 min. Itin geras rodiklis, anot policijos atstovo, tai, jog 2017 m. visuomenės nuomonės tyrimo duomenimis, pasitikėjimas Klaipėdos apskrities policija išaugo ir siekia net 79 proc. (šalyje – 71 proc.).

Visi šie rezultatai, anot R. Vaitkevičiaus, rodo reformos sėkmę. Sutaupius lėšų ir toliau bus tęsiama atlyginimo kėlimo pareigūnams programa. Tikimasi, kad jau šiemet vidurinės grandies pareigūnai gaus 1000 eurų „į rankas“ atlygį (dabar – 850 eurų).

„Jeigu norime turėti gerai aprūpintą, motyvuotą pareigūną, privalėjome daryti šią reformą, ieškoti resursų viduje. Nors dabar dirba ir mažiau pareigūnų, bet rezultatai geresni: ištyrėme daugiau veiklų, reaguojame greičiau, atlyginimai didesni <...> Dėl to, jog kažkam patiko, kad apylinkių inspektoriai sėdėdavo kabinete, nereiškia, kad buvo gerai. Pareiškimus ateidavo parašyti vienetai“, – paklaustas, kaip vertina pasikeitimus policijos veikloje, sakė R. Vaitkevičius.

 

Padėka įteikiama policijos rėmėjui A. Jankui. A. Rimkuvienės nuotr.

 

Gyventojai prie pokyčių dar nepriprato

Panašu, kad gyventojai prie pasikeitimų, kai apylinkių inspektorius pakeitė grupių vyresnieji pareigūnai, dar nepriprato ar yra nepatenkinti jais: būtent su šia tema susijusių klausimų jie pažėrė policijos atstovams. Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė R. Stasiulaitienė nurodė, kad Klaipėdos rajonas yra padalintas į 4 veiklos grupes, kuriose dirba po 6–9 pareigūnus. Tai, anot jos, padėjo sureguliuoti skirtingus darbo krūvius, nes nebūdavo teisinga, kai kriminogeniškai sudėtingesnėse seniūnijose: Priekulės, Sendvario ar Gargždų dirbdavę pareigūnai gaudavo tokį pat atlygį kaip ir kitose seniūnijose.

R. Stasiulaitienė nurodė, kad gyventojai visada gali kreiptis į jų teritorijoje dirbančius pareigūnus: „Padarysime informacinį paketą, kur gyventojai ras visus kontaktus – telefono numerius, elektroninius paštus pareigūnų. Ta pati informacija bus išdalinta ir ugdymo įstaigose.“

Gyventojai klausė, ar paskutiniai įvykiai, kuomet Doviluose buvo nusiaubtos viešos erdvės, įvykdytos vagystės, neįrodo, kad apylinkių inspektoriai vis dėlto yra reikalingi.

Anot komisariato viršininkės, Dovilai tikrai nebuvo palikti, pareigūnams yra duoti nurodymai Doviluose esančius pagrindinius objektus apeiti pėsčiomis. Kristina Linkienė, Veiklos skyriaus viršininkė, pritarė, kad nusikalstamas veiklas numatyti sunku, dažnai jos priklauso ir nuo asmenų, grįžusių iš įkalinimo įstaigų.

„Neoficialių inspektorių Dovilai turi daugiau nei anksčiau“, – sakė pareigūnė.

 

Klaipėdos rajone – daugiausiai žuvusiųjų eismo įvykiuose

Viena iš problemų Klaipėdos rajone 2017 metais buvo eismo saugumas. Pernai čia eismo įvykiuose žuvo net 9 asmenys, todėl pareigūnai akcentavo, kad čia ir toliau bus organizuojama daug reidų (antra vieta apskrityje po Klaipėdos miesto) ir kitų prevencinių priemonių. Nepaisant to, kad nuo pernai buvo kriminalizuota veikla už vairavimą neblaiviam, kai viršijama 1,5 promilės, girtų vairuotojų keliuose nemažėjo. Daugiausiai tokių pažeidimų buvo užfiksuota Priekulės, Gargždų, Dovilų ir Sendvario seniūnijose.

Pareigūnams „darbingiausias“ laikas – savaitgaliai, ypač sekmadieniai. Kasmet nemažėja ir smurto artimoje aplinkoje atvejų. Klaipėdos apskrityje buvo išdalinti 25 pagalbos iškvietimo mygtukai smurto aukoms.

Tačiau, anot R. Stasiulaitienės, tikrai yra kuo pasidžiaugti. Pernai pavyko net 4 dienomis sutrumpinti pareiškimų nagrinėjimo laiką – jis nuo 12 dienų sutrumpėjo iki 8. Taip pat už bendradarbiavimą ir finansinę paramą viršininkė dėkojo Klaipėdos rajono savivaldybei, kuri komisariatui nuomoja naują, šiuolaikišką automobilį, diegia naujas skaitmenines kameras, remia kitus projektus.

Klaipėdos rajonas, viršininkės teigimu, greičiausiai jau nuo balandžio ar gegužės mėnesio gaus ir du naujus, reagavimui pritaikytus autobusiukus.

„Tai tokia darbo vieta, apie kurią svajoja kiekvienas pareigūnas: saugi, ergonomiška, su pritaikytomis technologijomis, bus galima naudotis duomenų baze, vietoje surašyti protokolus“, – technika džiaugėsi R. Stasiulaitienė.

Neišvengta ir temos apie Klaipėdos rajono policijos komisariato pastatą. R. Vaitkevičius patikino, kad problema yra žinoma, apie ją kalbėta ir su Generaliniu komisaru Linu Pernavu.

„Renovacija kainuotų daug, o ir vieta ne geriausia – už miesto. Vienas iš svarstomų variantų – investuoti į patalpų nuomą. Tikiuosi, kad šiemet turėsime realius sprendimus“, – sakė Klaipėdos AVPK viršininko pavaduotojas.

 

Į klausimus buvo pasirengę atsakyti būrys pareigūnų. A. Rimkuvienės nuotr.

 

Klausimų netrūko

Tiesioginę transliaciją bibliotekos filialuose stebėję gyventojai policijos atstovams – vadovams bei grupių vyresniesiems pareigūnams – turėjo ne vieną klausimą. Jie domėjosi ne tik pokyčiais po įvykusios reformos, bet klausė ir praktinių klausimų – apie vaikų vežimą automobiliu, liemenės dėvėjimo būtinybę, greičio mėgėjų tramdymą.

Gyventojai taip pat teiravosi, ar bus skiriama papildoma kontrolė nelegalaus alkoholio perpardavinėjimui, per kiek laiko ištiriamos vagystės, kas gresia neblaiviems vairuotojams, kaip keičiasi smurto artimoje aplinkoje situacija, kaip tapti policijos rėmėju ir pan.

 

 

Vaizdo įrašą iš veiklos ataskaitos galite peržiūrėti ČIA:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 105 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,