Logo
 Spausdinti šį puslapį

Valstybė – tai mes...

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

Jau kurį laiką besisukantis Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio sūkurys įtraukė ir Pašlūžmio mokyklą-daugiafunkcį centrą. 2018 m. vasario 14 d. mokyklos bendruomenė pakvietė susitelkti visą Daukšaičių bendruomenę ir švęsti Lietuvos gimtadienį.

 

Popietę visi susirinko į tautine atributika papuoštą bendruomenės salę. Iškilmingai ir įkvėptai sugiedojus Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“, sveikinimo žodį tarė direktorė R. Žvirblienė. Ji pasidžiaugė, kad Lietuva didi ir laisva bei paskatino mylėti savo gimtąją šalį.

Minėjime buvo prisimintas dvidešimties narsių vyrų 1918 metų vasarį atliktas prasmingas ir didingas darbas. Aptartos ir istorinės tų metų aplinkybės, perskaitytas Nepriklausomybės atkūrimo aktas bei akcentuoti valstybės simboliai – Konstitucija, simbolika ir kiti esminiai skiriamieji valstybės ženklai.

Popietėje skambėjo B. Brazdžionio, J. Marcinkevičiaus eilės apie tėvynę, kurias deklamavo mokyklos 5-8 klasių mokiniai, kartu su renginio vedėja ir scenarijaus autore lietuvių kalbos mokytoja I. Litviniene. Mokiniai, parengti muzikos mokytojos G. Pameditienės, „nupynė“ vingrią ir labai melodingą dainų pynę, skirtą tėvynei, akcentuodami savo meilę ir įsipareigojimą jai.

Džiugu, kad į šventę aktyviai ir labai melodingai įsijungė patys mažiausieji – ikimokyklinukai. Mokinius papildė moterų ansamblis. Jis šventę pradėjo ir vainikavo skambiomis ir populiariomis dainomis apie Lietuvą.      

Baigiant renginį išgirdome, ką apie Vasario 16-ąją mano mokyklos mokiniai ir ką ji jiems reiškia šiandien. Visos mintys įprasmintos paukščiuose ir kartu su trispalviais balionais paleistos į dangų, kad sustiprintų meilę gimtajam kraštui...

Renginys baigėsi, bet šventė – ne. Juk gyventi nepriklausomoje valstybėje – kasdienė šventė. Svarbiausia mums, Lietuvos piliečiams, gerbti ją ir savo darbus skirti valstybei. Juk valstybė – tai mes...

 

Renginio akimirkos – mokyklos nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,