Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kviečia dalyvauti vienuoliktame Nacionalinio diktanto konkurse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Jau vienuoliktą kartą lietuvių kalbos mylėtojai kviečiami dalyvauti Nacionalinio diktanto konkurse. Jis įvyks kovo 2 dieną (penktadienį) 11 val. Nacionalinis diktantas bus transliuojamas per LRT radiją ir internetu.

 

Tradiciškai diktantą bus galima rašyti mokyklose, bibliotekose, savivaldybių salėse. Klaipėdos rajone Nacionalinis diktantas bus rašomas J. Lankučio viešosios bibliotekos visuose filialuose ir Savivaldybės salėje (Klaipėdos g. 2, Gargždai). Iš anksto registruotis nereikia.

Norint rašyti diktantą ir siųsti jį organizatoriams ištaisyti, − nebūtina ateiti į nurodytas vietas. Galima jį rašyti ir savo darbovietėse, o diktantus viename voke siųsti tiesiai organizatoriams adresu:

 

Nacionalinio diktanto konkursui

AB Lietuvos paštas

J. Jasinskio g. 16

03500 Vilnius

 

Užsienio lietuvių bendruomenės iš organizatorių gaus diktanto įrašą ir diktantą galės rašyti patogiu laiku – šeštadienį, kovo 3 d.

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.

Dėmesio: dėl didelio dalyvaujančiųjų kiekio į finalą atrenkami tik geriausi darbai – mokytojų komisija darbus tikrina tik iki 5–6 klaidos. Todėl parašius rekomenduojame pasilikti savo teksto kopiją (pvz. nufotografuokite tekstą telefonu) ir pasitikrinti, kaip jums sekėsi, savarankiškai.

Pernai Nacionalinį diktantą rašė daugiau nei 33 tūkst. žmonių.

Nacionalinį diktantą kartu su VšĮ Pilietinės minties institutu organizuoja Vilniaus prekybos paramos fondas „Dabar“, aktyviai kviečiantis visus neabejingus gimtosios kalbos mylėtojus prisidėti prie lietuviško žodžio puoselėjimo.

Diktanto lapas yra ČIA.

Diktanto tekstas bus paskelbtas kovo 5 dieną svetainėse www.diktantas.lt, DELFI ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais).

Daugiau informacijos: www.diktantas.lt

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,