Mano Gargždai



Lapių bendruomenė iš širdies linksminosi tradicinėse vasario šventėse (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lapių bendruomenės nuotr. Lapių bendruomenės nuotr.

Užgavėnių Lapių bendruomenė neįsivaizduoja be persirengėlių, be trobų lankymo, be laužo, be triukšmo. Taigi, visko su kaupu buvo vasario 13 d.

 

Į arkliais pakinkytą vežimą vos tilpo meškos, žydukai, daktarai, velniai, ožys, čigonės, mergelė. Keliavo vežimas pilnas persirengėlių po Lapius ir lankė trobas, triukšmingai varė žiemą iš kiemo, šmaikštavo su kaimo gyventojais, neįsileidusiems vis kokį „šposą“ krėtė. O vakarop kaimą užplūdo toks žvėrių būrys, kad, atrodė, jog čia senovės giria, pilna gražiausių žvėrių.

Pasirodo, kad tikras kaimo Užgavėnes panoro aplankyti būrys jaunimo iš Klaipėdos miesto ir rajono ir ne bet kaip, o su kaukėmis ir vaidinimais. Smagus triukšmas persikėlė prie laužo, kur kepė blynai, vyko žaidimai, lašininio ir kanapinio dvikova, pasibaigusi pavasario pergale.

Po poros dienų poilsio visai į kitokią šventę – Vasario 16-osios – susirinkome gražus būrelis kaimo gyventojų su savo atžalomis. Nešini trispalvėmis, bendruomenės vėliava, pasipuošę tautiniais atributais, susirinkusieji nužingsniavome į Lapių piliakalnį. Čia Vasario 16 d. svarbą Lietuvai ir mums visiems perteikė Aurimas Rapalis, kuršių rekonstrukcijos klubo „Pilsots“ narys Benas Šimkus. Susikibę už rankų giedojome himną. Ragaudami iš rago midaus, kiekvienas iš širdies linkėjome Lietuvai laisvės ir klestėjimo. Paskui ragavome košės, vaišinomės arbata, dainavome senovės dainas. Jautėmės tikri šalies patriotai savo tėvų žemėje, tarp savo artimų žmonių.

Reikia atiduoti padėkos duoklę renginių organizatoriui Aurimui Rapaliui ir bendruomenės pirmininkei Laimai Karbauskienei, kurie negailėdami jėgų pasistengė, kad šventės būtų smagios ir prasmingos visiems, bet gal ir stengtis reikėjo mažiau, nes viskas ėjo iš širdies.

 

Renginių akimirkos – Lapių bendruomenės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 303 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,