Logo
 Spausdinti šį puslapį

Specialistai: šiemet gripas pareikalavo daugiau aukų nei pernai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai atkreipia dėmesį, kad šis gripo sezonas šalyje jau pareikalavo dvigubai daugiau mirčių nei pernai viso gripo sezono metu.

 

„2016–2017 metais gripo sezono metu nuo gripo mirė 3 asmenys. Įpusėjus šių metų gripo sezonui nuo jo mirė jau 7 asmenys“, – teigia NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyr. specialistė Brigita Rašimaitė. Specialistė atkreipia dėmesį, kad visi asmenys nebuvo pasiskiepiję nuo gripo.

 

Į ligoninę jau paguldyta 11 nėščiųjų

Šiemet į ligoninę dėl gripo jau paguldyta 11 nėščiųjų, kai pernai tiek pat nėščiųjų į ligoninę buvo paguldyta per visą gripo sezoną, todėl specialistai atkreipia dėmesį, kad skiepai nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų yra viena efektyviausių profilaktikos priemonių.

„Svarbu pabrėžti, kad nemokamai nuo gripo gali būti skiepijami asmenys, priklausantys rizikos grupėms: nėščiosios, 65 metų amžiaus ir vyresni asmenys, socialinės globos ir slaugos įstaigose gyvenantys asmenys, taip pat lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis bei lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais, sergantys asmenys“, – atkreipia dėmesį B. Rašimaitė.

 

Laikykitės higienos

Ne tik skiepijantis, bet ir tinkamai laikantis asmens higienos, yra sumažinama rizika susirgti gripu, todėl svarbu: dažnai plauti rankas; neplautomis rankomis neliesti akių, nosies ar burnos; prisidengti burną kosint ar čiaudint; dažnai vėdinti patalpas, pajutus gripui būdingus simptomus, neiti į darbą ar ugdymo įstaigą, likti namuose.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,