Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ką veikti mokykloje per pertrauką, kai už lango tamsu ir šalta?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
R. Juodeikienės nuotr. R. Juodeikienės nuotr.

„Kranto“ pagrindinėje mokykloje, mokytojos A. Jeriomenkienės kabinete yra kampelis „po medžiu“, kuriame vaikai žaidžia įvairius stalo žaidimus. Smagiai laiko praleisti ateina ir maži, ir dideli.

 

O štai septintos b klasės mokiniai per pertraukas renkasi pas auklėtoją „prie židinio“. Septintokai pasidaro arbatos ir klausosi A. Konan Doilio „Užrašų apie Šerloką Holmsą“.

„Aš čia ateinu, kai nėra ką veikti. Paklausau Šerloko Holmso istorijų ir pabūnu su klase“, – sako Akvilė. „Naudingai praleidžiame laiką, laviname protą“,– sako Augustė.

„Man patinka, kai auklėtoja skaito, galima pailsėti. Labai smagu bent trumpam atsiriboti nuo mokyklos. Įdomi veikla, labai ramu“, – teigia Emilija.

„Kai nėra ką veikti, smagu paklausyti skaitymo ir pasėdėti su draugais. Pailsiu nuo mokyklos šurmulio“, – sako Kristina.

„Smagiai praleidžiame laiką su klase. Tampame draugiškesni, artimesni, pasiklausome įdomių nuotykių ir istorijų“, – pasakoja Živilė.

Pasak Gretos, ji geriau įsimena, kai skaito kas nors kitas, o Alanui patinka kaip skaito auklėtoja ir klasiokai, gali atsipalaiduoti ir pamatyti vaizdą. Anot Eriko, skaitymas išmoko naujų žodžių ir posakių, taip pat galime išmokti raiškiai skaityti.

„Kai auklėtoja skaito, aš geriau įsimenu. Geras jausmas pabūti su klase, visi mėgaujasi buvimu kartu“, – teigia Laura.

Iš pateiktų mokinių minčių galima daryti išvadą: smagu per pertrauką lakstyti lauke ar koridoriuose, bet kartais norisi ramiai pasėdėti kokiame kampelyje, pasislėpus nuo mokyklos šurmulio.

 

R. Juodeikienės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,