Logo
 Spausdinti šį puslapį

Žemaitijos krašto šachmatų varžybose – puikus gargždiškių pasirodymas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Vasario 24–25 dienomis Telšiuose vyko Žemaitijos krašto šachmatų varžybos, šįkart – „Telšiai 2018“. Tai tradicinės varžybos, vykstančios dar nuo 1985 metų.

 

Jos dar netiesiogiai vadinamos Žemaitijos šachmatų čempionatu. Iš viso vyko du turnyrai – tai greitųjų šachmatų ir „Žaibo“. Greitųjų šachmatų turnyre kovėsi 52 šachmatininkai, o „Žaibo“ – 34.

Abu turnyrus užtikrintai laimėjo tarptautinis meistras Matas Narmontas iš Platelių. „Žaibe“ jis surinko 8,5 taško iš 9 galimų, o greituosiuose šachmatuose – 9,5 taško iš 11 galimų. „Žaibo“ turnyre antras buvo Lukas Stauskas iš Šiaulių (7 taškai), trečias – Martynas Limontas iš Telšių (6,5 taško).

Greitųjų šachmatų turnyre antras – M. Limontas (8,5 taško), trečias – L. Stauskas (8 taškai). Pažymėtina, kad Lukas Stauskas atstovavo Platelių komandai. Sustiprinę savo sudėtį plateliškiai nugalėjo ir komandinėje įskaitoje. Jie surinko 31 tašką. Antri – Telšių šachmatininkai – 29 taškai. O štai dėl trečios vietos iki paskutinės partijos vyko kova tarp 3 komandų. Galop paaiškėjo, kad trečioji vieta atiteko Gargždų komandai – 26 taškai. Jie tik puse taško aplenkė Žarėnų ir Šiaulių komandas. Gargždams atstovavo jungtinė sporto mokyklos ir klubo „Mintis“ šachmatininkų grupė.

Greitųjų šachmatų komandinei įskaitai buvo imami keturių geriausių dalyvių taškai. O gargždiškių pasirodymas buvo toks: Rimvydas Lukošius (7 taškai, 9 vieta), Mantas Pilipuitis (7 taškai, 10 vieta), Mantas Kerpė (6 taškai, 21 vieta), Danielius Raudys (6 taškai, 24 vieta), Zigmas Bitinas (5,5 taško, 27 vieta), Arūnas Gincas (5 taškai, 30 vieta), Robertas Mockus (2 taškai, 51 vieta).

„Žaibo“ turnyre geriausiai iš mūsiškių pasirodė Z. Bitinas (5 taškai, 11 vieta). M. Kerpė iškovojo 19-tą vietą (4,5 taško), M. Pilipuitis – dvidešimtas (4 taškai), R. Lukošius – dvidešimt antras (4 taškai), D. Raudys – trisdešimt pirmas (3 taškai).

Dauguma mūsiškių kėlė tarptautinius reitingus. Labiausiai – Danielius Raudys, greituosiuose šachmatuose pakilęs reitinge net per 62 punktus.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,