Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pakeistos laukinių gyvūnų naudojimo taisyklės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Bendru aplinkos ministro ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymu pakeistos Laukinių gyvūnų naudojimo taisyklės.

 

Jos papildytos apibrėžtimi „gyvūno įsigijimo data“. Ja laikoma ta diena, kai gyvūnas arba buvo paimtas iš natūralios aplinkos, arba gimė nelaisvėje, arba buvo dirbtinai padaugintas. Jeigu tokia diena nežinoma, gyvūno įsigijimo data laikoma anksčiausiai patvirtinta diena, kai bet kuris asmuo jį įsigijo. Šia apibrėžtimi Taisyklės papildytos todėl, kad gyvūno įsigijimas – tai ne tik jo paėmimas iš gamtos ar kitoks teisėtas įsigijimas, bet ir gimimas nelaisvėje.

Kita nauja nuostata – draudimas veisti ir įsigyti laikymui nelaisvėje draudžiamus laikyti nelaisvėje laukinius gyvūnus. Įsigaliojus draudimui laikyti nelaisvėje ir/ar veisti tam tikrų rūšių laukinius gyvūnus, asmenims, turintiems leidimus juos laikyti nelaisvėje, leidžiama iki Taisyklėse nurodytos datos teisėtai įgytus nurodytų rūšių laukinius gyvūnus laikyti iki jų mirties, bet užtikrinti, kad jie toliau nesiveistų.

Asmenys, laikantys nelaisvėje draudžiamų veisti rūšių laukinius gyvūnus, kurių poravimasis bus įvykęs iki š. m. kovo 1 d., privalo užtikrinti, kad po šios datos jie nesiveistų ir nesidaugintų. Tokių gyvūnų palikuonis leidžiama laikyti nelaisvėje iki jų mirties, bet privalu užtikrinti, kad jie toliau nesiveistų ir nesidaugintų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,