Mano Gargždai



Lietuvos mokyklų žaidynių vasario mėnesio apžvalga: kaip sekėsi rajono mokykloms?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Vasario mėnesį toliau vyko Lietuvos mokyklų žaidynių kovos. Vyko miesto mokyklų „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ (DSV) estafečių, kaimo mokyklų stalo teniso, visų bendrojo ugdymo mokyklų štangos spaudimo varžybos, taip pat – daug įvairių zoninių, tarpzoninių ir finalinių varžybų, vasario 3 dieną vyko žiemos sporto šakų etapas.

 

Apie rajonines varžybas nuolat informuodavome portalo „Mano Gargždai“ puslapiuose, iliustruodami nuotraukomis (galima rasti archyvinėje medžiagoje, skiltyje „Sportas“). Dabar informacija apie tai, kaip mūsų rajono mokykloms sekėsi kovoti respublikinėse varžybose ir apie turnyrinę padėtį įvykus vasario mėnesio kovoms.

Vasario 9 dieną Gargžduose vykusiose kaimo mokyklų merginų futbolo tarpzoninėse varžybose Dovilų pagrindinės mokyklos moksleivės iškovojo pirmąją vietą ir tradiciškai pateko tarp keturių geriausių mokyklų Lietuvoje. Kovo 4 dieną jų laukė sunki kelionė į Jonavą, kur be mūsiškių ir šeimininkių – Jonavos rajono Ruklos Jono Stanislausko futbolininkių – atvyko pajėgios komandos iš Rietavo savivaldybės Žadvainių pagrindinės mokyklos ir Vilniaus rajono Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos. Doviliškės atidavė visas jėgas, kad užliptų ant nugalėtojų pakylos. Ir tai joms pavyko. Iškovota garbinga trečioji vieta tarp visų Lietuvos kaimo vietovių mokyklų.

Panašiu keliu bandė eiti ir Ketvergių pagrindinės mokyklos futbolininkai. Jie nors ir nelengvoje kovoje, bet prasiskynė kelią į tarpzonines varžybas. O štai čia kovo 2 dieną Gargžduose jų laukė žūtbūtinis mūšis dėl patekimo į finalinį ketvertą. Deja – antroji vieta. Pralaimėta buvo Šilalės rajono Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos futbolininkams, kurie ir kovos didžiajame finale.

Ypač džiugino Dovilų pagrindinės mokyklos stalo tenisininkai. Jie kovodami dviem frontais, sugebėjo patekti į tarpzonines varžybas tarp miesto mokyklų bei į finalines varžybas tarp kaimo mokyklų. Dabar laukia sunkus savaitgalis, kada skirtingose Lietuvos vietose teks kovoti: kovo 16 –tą dieną finale tarp 6 pajėgiausių kaimo vietovių mokyklų komandų, bei kovo 18 dieną – dėl patekimo į finalą tarp miesto mokyklų. Ar užteks vaikinams valios ir ryžto, paaiškės netrukus. Tuo tarpu Dovilų pagrindinės mokyklos merginos vasario 4 dieną tarp miesto mokyklų zoninėse varžybose buvo ketvirtos, mokyklai pelnė 40,5 taško ir iš tolimesnių kovų pasitraukė. Analogiškai ir Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos stalo tenisininkės – vasario 11 dieną vykusiose tarpzoninėse kaimo mokyklų varžybose buvo ketvirtos bei iš tolimesnių kovų buvo eliminuotos. Nepaisant to, jos pelnė mokyklai solidžią sumą – 71 tašką.

Vasario 3 dieną Jonavoje vyko keleto sporto šakų finalinės varžybos bei daugumos žiemos sporto šakų varžybos. Lietuvos mokyklų žaidynėse ta diena būna viena iš dosniausių – vyksta virš dešimties sporto šakų finalinės varžybos, vadinasi, išdalijama daug premijinių taškų.

Tą šeštadienį Jonavoje buvo ir mūsų rajono atstovų. Visų pirma, buvo laukiama gero Ketvergių pagrindinės mokyklos krepšinio komandos 3 prieš 3 pasirodymo. Taip ir atsitiko. Ketvergiškiai tarp 12 komandų prasibrovė į finalinį ketvertą, tačiau pusfinalyje pralaimėjo po atkaklios kovos būsimiems žaidynių nugalėtojams ir toliau, žaisdami dėl trečios vietos, nepaliko vilčių savo varžovams bei pasidabino žaidynių bronzos medaliais.

Ir tai buvo ne paskutiniai medaliai tą dieną. Kas vyko po to, galima pavadinti Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos triumfu. Jie išstatė 8 savo atstovus ketveriose žiemos sporto šakų rungtyse ir net trejose iš jų iškovojo vienos ar kitos spalvos medalius. Visų pirma, vaikinų 1999–2002 metų gimimo grupėje kalnų slalome slidėmis dalyvavęs mūsiškis Dominykas Jusčius iškovojo trečiąją vietą. Netrukus jo pasiekimą pakartojo ir tos pačios amžiaus grupės varžybose kovojusi „vaivorykštietė“ Ugnė Kraynaitė, pasidabindama antruoju savo gimnazijos bronzos medaliu. Po to vykusiose kalnų slalomo snieglente varžybose 1999–2002 metų gimimo moksleivių amžiaus grupėje „Vaivorykštės“ gimnazijos atstovas Gustas Balsys buvo aukštoje penktoje vietoje. O visą mūsų atstovų pasiekimų pynę užbaigė analogiškose varžybose snieglente nuo kalno čiuožusi Gertrūda Žemgulytė, per plauką netapdama žaidynių nugalėtoja. Jos iškovotas sidabro medalis – pats aukščiausias mūsų rajono atstovų pasiekimas per visą Jonavoje vykusių finalinių varžybų etapą. Tiesa, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos pasiekimai tą dieną tuo nepasibaigė.

Jaronimo Ralio gimnazijos salėje atkakliai plušo jų šachmatininkai, tarp 22 komandų iškovodami aukštą penktąją vietą ir tuo gimnazijos taškų taupyklę papildydami iškart 97,5 taško. Na, o už žiemos sporto šakų pasiekimus tą dieną „vaivorykštiečiams“ buvo atseikėta dar 411,5 taško. Tai leido jiems iš karto pakilti į pirmąją vietą ne tik rajone, bet apskritai respublikoje tarp visų antros grupės miestų gimnazijų, progimnazijų bei pagrindinių mokyklų. Dėl to Klaipėdos rajonas antroje miestų grupėje (viso tokios grupės yra trys) kol kas užima garbingą trečiąją vietą.

Pasibaigus vasario mėnesio kovoms bei įveikus žaidynių pusiaukelę, tarp miesto mokyklų bei rajono gimnazijų šiuo metu pirmauja Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos moksleiviai, savo taupyklėje turintys 609 taškus. Antroje vietoje – Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos sportininkai, surinkę 425 taškus. Treti – Gargždų „Minijos“ progimnazijos moksleiviai (387,5 taško). Jie lenkia ketvirtoje vietoje esančius Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos atstovus (189 taško) bei penktoje – Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos moksleivius (47 taškai). Tiesa, veiviržėniškiai turi rezerve dar štangos spaudimo tarpzonines varžybas, kur jie gaus respublikinių taškų. O „Minijos“ progimnazijos moksleiviai yra išsikovoję teisę rungtyniauti DSV estafečių zoninėse varžybose. Tad jie savo komandų taupykles dar gali papildyti atitinkamai po 40 ir 70, o sėkmės atveju ir daugiau taškų.

Tarp kaimo vietovių mokyklų kol kas vyksta atkakli kova tarp Ketvergių, Dovilų ir Vėžaičių pagrindinių mokyklų. Kol kas pirmauja Ketvergių pagrindinės mokyklos moksleiviai – 337,5 taško. Doviliškiai jiems lipa ant kulnų, ir artimiausiu metu turėtų aplenkti. Mat, dalyvauja keliose respublikinėse (tarpzoninėse bei finalinėse) varžybose, kur bus dosniai pamaloninti nemaža taškų suma. Šiuo metu Dovilų pagrindinės mokyklos sąskaitoje – 290,5 taško, ir jie – antri. Trečioje vietoje esantys Vėžaičių pagrindinės mokyklos moksleiviai turi surinkę 271 tašką. Po jų vietas dalijasi: Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinė mokykla – 214 taškų, Pašlūžmio mokykla-daugiafunkcis centras – 149,5 taško, Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla – 146 taškai, Kretingalės pagrindinė mokykla (86,5 taško), Agluonėnų pagrindinė mokykla (77 taškai) ir kitos mokyklos, turinčios po keliolika taškų arba visai jų dar neturinčios.

Pradinių klasių lenktyniavimo įskaitoje per vasario mėnesį nedaug kas pasikeitė. Čia lyderiais ir toliau lieka Gargždų „Minijos“ progimnazijos moksleiviai – 114,5 taško. Antroje vietoje – Ketvergių pagrindinė mokykla – 98 taškai. Treti – Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos moksleiviai – 50 taškų. Ketvirti – Dovilų pagrindinės mokyklos mažieji sportininkai – 47 taškai. Dar penkios mokyklos turi iki 25 taškų.

Apie mokyklų gaunamus taškus ir turnyrinę padėtį informaciją galite rasti Gargždų sporto mokyklos internetiniame puslapyje.

Kovo mėnesį Lietuvos mokyklų žaidynės tęsiamos. Vyks kaimo vietovių mokyklų „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ estafečių varžybos tiek pradinių, tiek 5–6 klasių moksleiviams, taip pat vyks miesto mokyklų merginų ir vaikinų tinklinio varžybos, visoms mokykloms – smiginio varžybos. Taip pat bus nemažai respublikinių zoninių, tarpzoninių varžybų. Apie visa tai nuolat informuosime.

 

   Vasario mėnesį Lietuvos mokyklų žaidynėse geriausiai kovojusios mūsų rajono komandos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 432 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,