Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šachmatų turnyre Palangoje – gargždiškių pergalės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Kovo 3 d. Palangos miesto moksleivių klube vyko Vakarų Lietuvos moksleivių šachmatų turnyras, skirtas Lietuvos šimtmečiui pažymėti. Į jį atvyko 5 komandos, tai – dvi iš Gargždų, po vieną iš Kretingos, Palangos ir Klaipėdos.

 

Vieno rato sistema visos komandos po kartą susitiko tarpusavyje. Jau pirmame ture burtai suvedė gargždiškius kautis tarpusavyje. Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo pagrindinis mūšis dėl pirmosios vietos. Nugalėjo pirmoji komanda rezultatu 2,5:1,5. Prie gretimo stalo tuo pačiu metu kovojo ir Palangos bei Kretingos komandos. Ir šis mačas buvo labai atkaklus, pasibaigęs tokiu pat rezultatu 2,5:1,5. Čia nugalėjo kretingiškiai.

Vėliau Gargždų komandos savo mačuose pasiekė po tris pergales, tuo užsitikrindamos pirmąją ir antrąją vietas. Kretinga ir Palanga dar įveikė Klaipėdos jaunuosius šachmatininkus. Tad kretingiškiai – treti, o palangiškiai – ketvirti. Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro šachmatininkai varžybose buvo patys jauniausi, todėl jiems nelengva buvo kovoti su kiek vyresniais varžovais. Tad jie patyrė visus keturis pralaimėjimus ir turėjo tenkintis penktąja vieta.

Gargždų pirmojoje komandoje žaidė bei taškus pelnė: Domantas Antužis (kapitonas) – 3 taškai iš 4 galimų, Nedas Kymantas – 3 taškai, Kernius Balčiūnas – 3,5 taško, Domas Andrijauskas – 4 taškai.

Gargždų antrojoje komandoje kovojo: Arvydas Žiūra (kapitonas) – 2 taškai, Dovydas Spevak – 4 taškai, Danielius Antužis – 2,5 taško, Jorė Balčiūnaitė – 3 taškai.

Tokie turnyrai stiprina draugystę tarp regione veikiančių neformalųjį ugdymą propaguojančių įstaigų. O tai geras ženklas, siekiant populiarinti šachmatų sportą tarp vaikų.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,