Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kvietiniuose praūžė tradicinė Kaziuko mugė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Mugės akimirka. Sandros Vaičienės nuotr. Mugės akimirka. Sandros Vaičienės nuotr.

Praėjusį savaitgalį daugelyje šalies miestų ir miestelių šurmuliavo tradicinė pavasario – Kaziuko mugė, kuri neaplenkė ir Kvietinių.

 

Apie valandą trukusioje mugėje „Paveiziekit ėr nupėrkėt, kol Kazimiers kūrins pėrti“ 13 prekeivių iš Kvietinių, Gargždų, Lapių, Dovilų bei Veiviržėnų atvykusiems siūlė įvairiausių gėrybių: mėsos gaminių, namie keptos duonos, medaus, mezginių, nėrinių, veltinių, dekupažo dirbinių, rankų darbo žvakių, atvirukų, suvenyrų ir kitokių grožybių, medžio dirbinių ir, žinoma, verbų.

„Naujiena ta, kad šiemet bendradarbiavome su Klaipėdos rajono savivaldybės J. Lankučio bibliotekos Kvietinių padaliniu ir bibliotekininke Viktorija Vaičekauskaite. Ji paruošė stendą ir suorganizavo knygų pasikeitimo akciją, tokiu būdu reklamuodama bibliotekos veiklas, pritraukdama ir registruodama naujus skaitytojus“, – pasakojo mugės organizatorė Reda Paulikienė.

Atvykusius į mugę nustebino teatralizuotas pasirodymas – renginio metu tarp susirinkusiųjų vaikštinėjo ir rankdarbius apžiūrinėjo keturios smalsios „močiutės“, kurios ir paskelbė mugės atidarymą, suvaidindamos žiūrovams du etiudus ir įkūnydamos charakterinius personažus.

Keturias močiutes vaidino Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus vaikų teatro „Burbulas“ aktorės: Samanta Rogaitė, Saulė Girgždytė, Rugilė Vailainytė ir Meda Paulikaitė (režisierė Reda Paulikienė).

Organizatoriai teigia, kad du dešimtmečius gyvuojančioje mugėje šiemet apsilankė apie 100 žmonių.

„Muges anksčiau organizuodavo Kvietinių mokyklos darželio direktorė Janina Dapkienė. Kai mugės masteliai išaugo ir prireikė didesnės erdvės, direktorė estafetę perdavė man. 2014–2017 m. parengiau keturis etninės kultūros projektus „Paveiziekėt ėr nupėrkėt, kol Kazimiers kūrins pėrti“ ir gavus finansavimą iš Klaipėdos rajono savivaldybės, turėjau galimybę suorganizuoti kiek kitokias, masiškesnes muges“, – apie išaugusį mugės populiarumą pasakojo R. Paulikienė.

 

Mugės akimirkos – Sandros Vaičienės ir Redos Paulikienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,