Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Betsafe-Futsal“ A lygos lyderiai galanda ginklus prieš tarpusavio dvikovą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Gargždų pramogos SC“ salės futbolo komanda. Sporto centro nuotr. „Gargždų pramogos SC“ salės futbolo komanda. Sporto centro nuotr.

Šį sekmadienį Lietuvos „Betsafe-Futsal“ A lygos pirmenybėse laukia vienos svarbiausių sezono rungtynių – Kauno „Vyčio“ ir Gargždų „Pramogos SC“ klubai sieks sutvirtinti savo paraišką laimėti čempionatą, o abiejų ekipų žaidėjai nekantrauja sulaukti šio tarpusavio susitikimo.

 

Šiuo metu lygoje pirmauja gargždiškiai, surinkę 39 taškus. Čempionų titulą ginantys „Vyčio“ futbolininkai didžiąją varžybų dalį yra besivejančiųjų vaidmenyje ir šiuo metu nuo lyderių atsilieka dviem taškais. Todėl Kauno sporto halėje vyksianti kova tarp lyderių praktiškai gali nulemti nugalėtoją.

„Pramogos SC“ ir čempionato rezultatyviausias žaidėjas Karolis Urbaitis (18 įvarčių) nesitiki lengvos kovos, bet teigia, jog spaudimą dėl dabartinės turnyrinės lentelės situacijos turėtų jausti varžovai.

„Žaisime išvykoje, bet turime dviejų taškų pranašumą ir važiuosime kautis dėl trijų taškų. Manau, jog varžovai turės didesnį psichologinį spaudimą nei mes. Mums tiesiog reikės žaisti savąjį žaidimą ir įrodyti savo pranašumą. Po praėjusios dvikovos pamatėme, koks yra „Vyčio“ žaidimas. Ne paslaptis, jog jie demonstruoja technišką futbolą ir gerai valdo kamuolį, bet mes neišskiriame ne vieno varžovo ir einame į aikštę žaisti su visais. Sekmadienį laukia nelengvos rungtynės, tačiau nemanau, kad „Vytis“ jausis lyg žaisdami namuose, nes iš Gargždų atvyks ir mūsų palaikymas, o patys varžovams duosime gerą kovą“, – sakė K. Urbaitis.

Nors „Pramogos SC“ tai yra debiutinis sezonas, komanda stebina savo brandžiu žaidimu ir neretai pademonstruojamu charakteriu atsigaunant po praleistų įvarčių. Anot K. Urbaičio, tai nulemia keli aspektai.

„Mūsų žaidėjai tarpusavyje rungtyniauja ne pirmus metus, žinome vienas kito savybes. Mūsų stiprioji pusė yra vieningumas. Žaidžiame, kaip komanda, o ne kaip pavieniai žmonės ir tai yra svarbiausia. Dažnai didelę įtaką turi ir mūsų nusiteikimas – praleidę įvarčius, mes savęs negailime ir rungtynėse atsitiesiame, nes žinome, jog tik tokiu žaidimu mes galime tapti čempionais“, – dėstė gargždiškis.

Tuo tarpu jo oponentas kitoje barikadų pusėje Justinas Zagurskas tikina, jog komandoje vyksta kruopštus pasiruošimas potencialiai titulą nulemiančiai dvikovai: „Ruošiamės rungtynėms atsakingai – analizuojame „Pramogos SC“ žaidimą tiek praėjusiame mače prieš mus, tiek kitų dvikovų įrašus, skiriame didelį dėmesį taktiniui pasiruošimui. Jaučiame pasitikėjimą savimi, tačiau nenuvertiname varžovų. Gargždų komanda yra tikrai kovinga ir aikštėje matėme atkaklų žemaitišką charakterį, kai jie nepasidavė net ir esant keturių įvarčių skirtumui. Visgi, mano manymu, dabar jie turėtų jausti spaudimą, nes mes vejamės juos, o ne jie mus ir, manau, jog mes labiau norime įrodyti, kad esame verti titulo.“

Šiuo metu lygoje iš trijų pirmaujančių komandų dvi yra naujokės ir Lietuvos rinktinės narys yra nustebintas, kaip pasikeitė čempionato žemėlapis ir komandų pajėgumas.

„Šiame sezone lyga yra pasikeitusi ir mums reikia viską įrodyti iš naujo. Kalbant apie naujokus, „Koralas“ demonstruoja, jog yra pajėgus kautis su visais ir nenuostabu, jog jų žaidėjai kviečiami į futsal rinktinę. Gargždų komandoje matome, jog žaidėjai ilgai žaidžia kartu ir tai atneša rezultatus. Kova dėl titulo yra aršesnė ir nuo to lyga tampa tik įdomesnė. Manau, kad mūsų privalumas yra tai, jog lygoje mes labiausiai specifiškai ruošiamės futsalo rungtynėms ir turime puikų kolektyvą. Gera atmosfera, infrastruktūra ir klubo valdyba mums leidžia kautis tik dėl titulų“, – samprotavo J. Zagurskas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,