Logo
 Spausdinti šį puslapį

Žiemiški orai ant Gargždų karjero subūrė šimtus automobilių sporto entuziastų (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Akimirka iš lenktynių. Simo Paulausko/AutoRenginiai.lt nuotr. Akimirka iš lenktynių. Simo Paulausko/AutoRenginiai.lt nuotr.

Praėjusį savaitgalį automobilių sporto gerbėjai rinkosi ant Gargždų Skaidriojo karjero. Tinkamos oro sąlygos leido surengti išskirtines automobilių lenktynes ant ledo. Pasimėgauti tokiu reginiu gargždiškiai turėjo progos tik prieš kelerius metus.

 

Nesklandumus atpirko gera nuotaika

Ledo treko organizatoriai neslėpė, kad net nesitikėjo, jog šiemet pavyks surengti tokį renginį. Kas galėjo pagalvoti, kad atėjus pavasariui, pavėlavę atslinks ir žiemiški orai. Visgi, kone be didelio išankstinio pasiruošimo surengtas renginys, pasak organizatorių, pavyko gerai. Saulėtas oras pasigrožėti reginiu atviliojo didelį būrį žiūrovų, o lenktynės praūžė be didelių nesklandumų ir nelaimių.

„Renginys pavyko neblogai. Jei vertinčiau pagal dešimties balų skalės sistemą, duočiau aštuonis. Kodėl ne visus dešimt? Turėjome šiokių tokių nesklandumų, pavyzdžiui, su renginio įgarsinimu, tačiau labai to nesureikšminu. Visus nesklandumus atpirko geras oras ir puiki susirinkusių žmonių nuotaika“, – apie renginį kalbėjo vienas jo organizatorių Gintaras Jurgulis.

Gargždų ledo treko lenktynėse iš viso varžėsi 74 profesionalūs sportininkai ir mėgėjai. Ir, nors daugumą dalyvių sudarė vyrai, savo jėgas trasoje išmėgino ir keturios dailiosios lyties atstovės.

G. Jurgulis paaiškino, jog norint suprasti, kuo važiavimas ledu skiriasi nuo automobilio vairavimo ant įprastos kelio dangos, būtina išbandyti pačiam.

„Pirmiausia, tiek eiti, tiek važiuoti ledu yra slidu. Jei eidamas slidžiu paviršiumi nori nenukristi, turi pasirūpinti tinkama avalyne. Na, o automobiliui reikalingos geros padangos. Jei dalyvis pasirūpina kokybiškomis sportinėmis dygliuotomis padangomis, jis trasoje jaučiasi lyg skriedamas įprasta kelio danga. Priešingu atveju, sunku suvaldyti transporto priemonę, nes ji nuslysta“, – apie važiavimo ledu subtilumus kalbėjo pašnekovas.

 

Puikus oras prie Skaidriojo karjero atviliojo šimtus automobilių sporto mėgėjų. S. Paulausko nuotr.

 

Varžėsi devyniose klasėse

Anot lenktynių rengėjų, kiekvienas dalyvis galėjo įsivertinti savo transporto priemonės galimybes bei resursus ir pats nuspręsti, kokioje varžybų kategorijoje nori lenktyniauti. Dalyviai varžėsi suskirstyti į devynias klases pagal tai, kokia ašimi varoma transporto priemonę vairuoja ir kokias pasirinko padangas.

Klasėje, kurioje varžėsi automobiliai su sportiniais dygliais ir turėjo galinius varomuosius ratus, nugalėtoju tapo plungiškis Tomas Geležinis, aplenkęs du gargždiškius. Antroje vietoje liko Martynas Kalašinskas, trečioje – Valdas Vindžigelskis. Padangų su sportiniais dygliais ir automobilių priekine ašimi įskaitoje nepralenkiamas buvo automobilio „Ford Probe“ vairuotojas Tadas Kubilius iš Gargždų. Antrąją vietą laimėjo Gintaras Jurgulis, trečiąją – Artūras Norvaišas iš Balsių.

Transporto priemonių su sportiniais dygliais ir visais varomaisiais ratais klasėje pergalę šventė Vaidas Vaičekauskas. Antras trasą įveikė Andrius Šimonis iš Gargždų, trečią vietą užėmė Vytautas Kvaselis iš Endriejavo.

Nedygliuotų padangų ir priekinių varomųjų ratų klasėje pirmą vietą užėmė šiaulietis „Mitsubishi Colt“ vairuotojas Algirdas Urbonas. Pastarajam pavyko aplenkti klaipėdietį Ramūną Vaitkūną, pilotavusį „Renault Megane Coupe“ automobilį bei gargždiškį Rytį Sarulį, važiavusį „Nissan Sunny“ automobiliu.

Visais varomaisiais ratais ir nedygliuotomis padangomis lenktyniavusių dalyvių gretose greičiausiai važiavo ir antrąjį Gargždų ledo treko nugalėtojo titulą pelnė V. Vaičekauskas iš Endriejavo, pralenkdamas trečioje vietoje likusį savo kraštietį Gediminą Šlyčių. Šioje klasėje antras finišavo Vidmantas Vainorius iš uostamiesčio.

Galinių varomųjų ratų ir paprastų padangų klasėje nugalėjo „BMW“ automobilį vairavęs V.Vindžigelskis, trasoje savo užnugaryje palikęs T. Geležinį ir klaipėdietį Valdą Januškį.

 

Moterų klasėje pirmą vietą iškovojo V. Montvydaitė (viduryje), antrąją vietą laimėjo G. Gegieckaitė (dešinėje), trečiąją – A. Jančauskienė (kairėje). S. Paulausko nuotr.

 

Automobilių sportas – populiarus

„OPEN“ (savadarbiai dygliai su bet kokia varomąja ašimi) klasėje labiausiai pasisekė Plungės miesto atstovams. „Renault Clio“ automobilį vairavęs Donatas Papievis finišavo pirmas, o tokiu pačiu automobiliu važiavęs kraštietis Mantas Šatkauskas užėmė antrąją vietą. Trečias liko Mindaugas Skiezgilas iš Gargždų.

Jaunimo kategorijoje varžėsi trys dalyviai. Pirmasis finišavo Irmantas Buivydas iš Kelmės, antrąją vietą užėmė Šarūnas Norvaišas iš Balsėnų kaimo bei trečias liko Tautvydas Gloižys iš Gargždų.

Tarp moterų greičiausiai trasą įveikė „Audi A3“ vairuotoja Viktorija Montvydaitė iš Klaipėdos. Antroji atvažiavo Gintarė Gegieckaitė iš Pakruojo, trečioji – klaipėdietė Aina Jančauskienė. Kiek sėkmės pritrūko ketvirtąją vietą užėmusiai „Audi 80“ vairuotojai iš Gargždų Editai Poškei.

Pasak G. Jurgulio, automobilių sportas Gargžduose yra mėgstamas ir populiarus. Tą patvirtina ir į su automobiliais susijusius renginius susirenkančių žmonių skaičius.

„Populiarios tiek varžybos ant ledo, tiek autokrosas. Kita vertus, lenktynes ledu yra ypač pamėgę neprofesionalūs sportininkai. Čia nėra būtina turėti itin gerą transporto priemonę ar išleisti didelius pinigus. Jei vairuotojas turi ūpo, o jo automobilis atitinka renginio reikalavimus, jis drąsiai gali užsiregistruoti lenktynėms ir dalyvauti. Žinoma, profesionaliose varžybose yra keliami didesni reikalavimai, reikalingi nemaži finansiniai ištekliai, ten savo jėgas išbandyti gali tikrai ne kiekvienas vairuotojas“, – komentavo organizatorius.

 

Akimirkos iš Gargždų ledo treko lenktynių – Simo Paulausko/AutoRenginiai.lt nuotraukose:

                                                               

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,