Logo
 Spausdinti šį puslapį

Paaiškėjo: „Vaivorykštėje“ patriotiškiausi yra antrokai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Akimirka iš renginio.Gintaro Našlėno nuotr. Akimirka iš renginio.Gintaro Našlėno nuotr.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje vyko ilgai lauktas renginio „Mes – Lietuvos patriotai“ superfinalas. Kovo 9 dieną trys jungtinės komandos bei jų sirgaliai stengėsi įrodyti, kurie yra patriotiškiausi, kūrybiškiausi ir įžvalgiausi, sukaupę daugiausiai žinių apie Lietuvą, kurių reakcija greičiausia.

 

Moksleivių laukė šešios užduotys

„Geltonųjų“ komandai atstovavo šeši pirmų gimnazijos klasių mokiniai ir didžiulis būrys sirgalių, kurie negailėjo plojimų ir palaikė savuosius. „Žaliųjų“ komanda – tai šeši antrų klasių gimnazistai ir jų būrys sirgalių, „ginkluotų“ dūdomis, būgnais. O „Raudonųjų“ komandą sudarė šeši trečių klasių gimnazistai su savo garsiausiai rėkiančiais sirgaliais. Žinoma, šalia buvo ir klasės vadovės, tikinčios savo mokinių sėkme.

Žaidimas prasidėjo vedėjų Dominykos Baltutytės ir Julijos Jarutytės atliekama daina, komandų prisistatymu, gimnazijos direktorės Irenos Pintverytės sveikinimu ir žaidimu. Susirinkusieji buvo pakviesti dalyvauti Kovo 11-osios proga organizuojamose miesto renginiuose, 250 m Valstybės vėliavos išskleidimo eisenoje. Vėliau finalo dalyviai turėjo įveikti šešis užduočių etapus.

 

Sirgaliai demonstravo fizinį pasirengimą. Gintaro Našlėno nuotr.

 

Apylygė kova

Pirmojo etapo „Rikiuotė“ metu komandoms reikėjo chronologine tvarka išdėstyti įvykius. Labiausiai sekėsi „Raudonųjų“ komandai. Antra užduotis – „Šarados“ – šįkart pati sunkiausia, nes žaidėjai turėjo žiūrėdami į aktoriaus G. Savicko elgesį (kūno kalbą), atspėti dainos pavadinimą.

Trečia užduotis buvo skirta palaikymo komandoms. Buvo išrinkti 6 sirgaliai, kurie turėjo demonstruoti ne mąstymo įgūdžius, o fizinį pasirengimą: įsilipti į maišą ir nušuoliuoti tam tikrą atstumą.

Ketvirtasis etapas – namų darbai. Smagu, kad gimnazistai – kūrybingi ir sumanūs: repavo, šoko, gražiai muzikavo.

Komisijai – pavaduotojai Danutei Mockienei, etikos mokytojai Ilmai Agajan, prezidentui Mariui Bertuliui – tikrai nelengva buvo išdalinti taškus. Nemažai siurprizų buvo penktame etape, nes išgirdus klausimą-užuominą, reikėjo atspėti, koks daiktas yra dėžėje. Na, o šeštoji užduotis, kaip sakė žaidimo organizatorė istorijos mokytoja Vidutė Petrauskienė, tikrino komandų kapitonų bendrąjį išprusimą. Reikėjo atsakyti į klausimus ir pelnyti savo komandai vieną, du arba tris taškus.

„Žaliųjų“ komanda išplėšė pergalę, tačiau kova buvo apylygė. Sveikiname, „Vaivorykštės“ gimnazijoje žaidimą „Mes – Lietuvos patriotai“ laimėjo IIa ir IIf klasių komanda.

 

Akimirkos iš renginio – Gintaro Našlėno nuotraukose:

 

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,