Mano Gargždai



Kovo 11-osios turnyre Tauragėje – puikus rajono šachmatininkų pasirodymas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Kovo 11 d. Tauragėje rinkosi šachmatininkai į tradiciniu tapusį šachmatų turnyrą „Atgimimo taurė“. Šįkart buvo jau 22 kartas, kai sugužėjo bene visas Žemaitijos krašto šachmatininkų elitas pakovoti dėl Kovo 11-ajai skirtų prizų.

 

Vyko du turnyrai – vaikų ir suaugusiųjų. Tiesa, pajėgesni vaikai galėjo kovoti ir suaugusiųjų grupėje. Tarp 41 vaiko nuo 6 iki 12 metų nepralenkiami buvo Gargždų sporto mokyklos ugdytiniai. Jie iškovojo ne tik visas prizines vietas, bet ir net septynias pirmąsias vietas. O nugalėjo Paulius Rusteika, surinkęs 7 taškus iš 8 galimų. Antras – Kernius Balčiūnas, tik dėl geresnio koeficiento aplenkęs Domą Andrijauską. Abu surinko po 6,5 taško. Po jų liko Arvydas Žiūra (6 taškai), Dovydas Spevak (5,5 taško), Nedas Kymantas (5,5 taško) ir Danielius Antužis (5 taškai).  

68 šachmatininkai rungėsi suaugusiųjų turnyre. Čia buvo vedama ne tik asmeninė, bet ir komandinė įskaitos. Buvo žaidžiami 9 ratai šveicariška sistema, skiriant 12 min. ir 3 sek. visai partijai kiekvienam žaidėjui.

Nugalėjo Simona Kiseleva iš Telšių. Ji surinko 8 taškus iš 9 galimų. O štai 2–4 vietas išsiskirstė Gargždų SC „Mintis“ pirmosios komandos nariai Arūnas Gincas, Rimvydas Lukošius ir Arvydas Mickus. A. Ginco sąskaitoje – 7,5 taško, jis liko antras. R. Lukošius ir A. Mickus surinko po 7 taškus, ir jų koeficientai buvo panašūs, tik nedidelį pranašumą turėjo R. Lukošius. Jam atiteko trečioji vieta bendroje įskaitoje. Gargždų pirmoji komanda, kurioje jau be trijų paminėtų šachmatininkų kovojo dar Valdas Jonelys, nugalėjo ir komandinėje įskaitoje – 26,5 taško. Antri – Tauragės šachmatininkai – 25 taškai. Raseinių atstovai liko treti – 23 taškai.

Neblogai pasirodė ir Gargždų antroji komanda. Jie su 21 tašku iškovojo aukštą penktąją vietą. Gargždų sporto mokykla – 10-toje vietoje. Jos garbę gynė Rokas Liutvinas, Danielius Raudys, Domantas Antužis ir Jorė Balčiūnaitė.

Tarp veteranų (60 metų ir vyresni) nepralenkiamas buvo Arūnas Gincas, tarp moksleivių – Gargždų sporto mokyklos ugdytinis Rokas Liutvinas. Tad medalių ir taurių Tauragėje iškovota tikrai nemažai.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 500 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,