Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kovo 11-ąją Aukuro kalną apjuosė trispalvės juostos (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
A. Liulio nuotr. A. Liulio nuotr.

Nuo pat Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo, tradiciškai, Agluonėnų bendruomenės nariai jau 28-tą kartą rinkosi ant Aukuro kalno paminėti Kovo 11-osios.

 

Mintis apjuosti Aukuro kalną trispalvėmis juostomis jau seniai gvildenta Agluonėnų kultūros namų darbuotojų, bet šiais metais ją padėjo įgyvendinti seniūnijos darbuotojai, 309-toji šaulių kuopa ir Vaida Navickaitė, kuri apsiuvo net 500 m medžiagos. Iš trijų Aukuro kalnų pusių buvo ištiestos trijų spalvų juostos.

„Kasmet ateinančių žmonių skaičius didėja, bent po kelis žmones susirenka vis daugiau. Šiais metais nesutrukdė net ir nelabai palankus oras“, – renginio populiarumu džiaugėsi organizatoriai.

Renginio metu tradiciškai buvo leidžiamas vienybės aitvaras ant kurio uodegos susirinkę šventės dalyviai surašė linkėjimus sau, draugams, kaimynams, bendruomenės nariams ir visai Lietuvai.

Vaišėmis renginio metu rūpinosi Agluonėnų seniūnija ir bendruomenė bei svetainė „Agluona“, pastarosios darbuotojai iškepė tradicinę lietuvišką duoną.

Nors ir šiuo metu ansamblis „Agluona“ neturi vadovo, bet moterys vis tiek susirinkusiesiems atliko kelias lietuvių liaudies dainas.

Kaip ir kasmet ant Aukuro kalno suplevėsavo istorinė Agluonėnų trispalvė. 1988 m. per klojimo teatrų festivalį Agluonėnų etnografinėje sodyboje pirmą kartą Klaipėdos rajone buvo iškelta Lietuvos trispalvė. Jau 40 metų ši trispalvė tarsi mūsų lietuvybės simbolis iškyla per didžiąsias metų šventes. Turbūt jau paskutinį kartą ši vėliava plevėsavo ant Aukuro kalno ir dabar garbingai užims vietą muziejuje – Agluonėnų etnografinėje sodyboje.

 

Renginio akimirkos – Arūno Liulio ir Alinos Žilienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,