Mano Gargždai



Kelionė: senosios Lietuvos sostinės, Angelų kalva, susitikimais su karaimais

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

DianaTravel siūlo vienos dienos keliones po Lietuvą, Latviją, Lenkiją ir Baltarusiją. Išvykimai iš Gargždų ir Klaipėdos. Kažkada lankėtės Trakuose, o ar stabtelėjote ties Angelų kalva? Puiki kelionė – senosios Lietuvos sostinės Kernavė ir Trakai, susitikimas su vietiniais karaimais ir Tiškevičių rūmai Trakuose, Angelų kalvos lankymas – laukia Jūsų balandžio 14 dieną.

  

Ryte išvykstame iš Klaipėdos ir Gargždų. Keliausime į pirmąją Lietuvos pagoniškąją sostinę Kernavę. Ši vietovė įrašyta į pasaulio kultūros paveldo sąrašą UNESCO. Archeologijos ir istorijos muziejuje* susipažinsime su didinga Kernavės istorija. Apžiūrėsime miestelį, kuris garsėja istorinių architektūrinių paminklų gausa. Čia išlikusios XIV a. kunigaikščio Vytauto laikų bažnyčios liekanos, dvi koplytėlės. Šalia bažnyčios, ant stataus šlaito, įrengta apžvalgos aikštelė, nuo kurios atsiveria vienas gražiausių Lietuvos vaizdų – piliakalniai, tarp padūmavusių miškų vingiuojanti Neris.

Toliau vyksime į Trakus ir lankysime pilį. Šiandien Trakų pilis – vienas labiausiai turistų lankomų objektų Lietuvoje. Tai nepaprasto grožio, įspūdingas architektūros paminklas, pastatyta XIV–XV a. ant trijų viena šalia kitos esančių salų. Dabar Trakų pilyje veikia Istorijos muziejus, kuriame galite susipažinti su pilies statymo, Trakų miesto, o kartu ir su visos Lietuvos istorija. Apžiūrėję pilį, susipažinę su turtinga miesto istorija, turėsime susitikimą su vietiniais karaimais ir būtinai ragausime tradicinių karaimų patiekalų – kibinų.

Dienos pabaigoje lankysimės Tiškevičių rūmuose didingai stovinčiuose šalia Galvės ežero, kurie savo vaizdu nenustelbia didingosios Trakų pilies. Išvykdami stabtelėsime sakralinėje vietoje – Angelų kalvoje, kur pildosi norai. Prieš keletą metų niekam nežinomos Užugirių kaimo bendruomenės aktyvistams kilo idėja ant kalvos įkurdinti 10 angelų ir taip pažymėti Lietuvos tūkstantmečio vardo jubiliejų. Kiekvienam šimtmečiui buvo skirta po angelą. Dabar ten – gausybė angelų. Čia kiekvienas gali pastatyti savo angelą.

Kelionės kaina – 28 eurai. Papildomai mokami objektai 10–15 eurų. Laukiu Jūsų registracijos!

Maršrutą parengė gidė Diana Butkutė. Tel. 8 698 49 752, el. p. .

www.dianatravel.co.

 

Platesnė informacija ir registracija el. paštu arba tel. +370 698 49 752 (skambinti po 15 val.). Visas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje DianaTravel.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 550 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,