Mano Gargždai



Dovilų pagrindinės mokyklos futbolininkės iškovojo trečiąją vietą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dovilų komanda – trečiosios vietos prizininkė. Viltės Jurgaitytės nuotr. Dovilų komanda – trečiosios vietos prizininkė. Viltės Jurgaitytės nuotr.

Kovo 4 dieną Jonavoje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių kaimo vietovių mokyklų futbolo penki prieš penkis finalinės varžybos. Jose dalyvavo Dovilų pagrindinės mokyklos merginų komanda.

 

Atidavė visas jėgas

Be mūsiškių ir šeimininkių savo jėgas išbandė ir Jonavos rajono Ruklos Jono Stanislausko mokyklos-daugiafunkcio centro futbolininkės, atvyko pajėgios komandos iš Rietavo savivaldybės Žadvainių pagrindinės mokyklos ir Vilniaus rajono Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos.

Doviliškės atidavė visas jėgas, kad užliptų ant nugalėtojų pakylos ir joms pavyko. Iškovota garbinga trečioji vieta tarp visų Lietuvos kaimo vietovių mokyklų.

Kova buvo be galo aštri ir įnirtinga. Mokytojo Arūno Šimkevičiaus auklėtinės pernai buvo analogiškų varžybų nugalėtojos, todėl slapta buvo tikimasi pakartoti pernykštį pasiekimą. Išsaugoti iškovotas pozicijas yra daug sunkiau, nes varžovai tau skiria gerokai didesnį dėmesį.

Taip buvo ir doviliškėms. Jau pirmame finalo mūšyje su Vilniaus rajono futbolininkėmis, sportininkės pajuto didžiulį varžovių pasipriešinimą. Varžybų pradžioje rezultatu 2:0 pirmavusios Dovilų futbolininkės prarado iniciatyvą, leido varžovėms išlyginti rezultatą, o mačo pabaigoje – net ir persverti. Tad rungtynės pralaimėtos rezultatu 2:3.

 

Akimirka iš varžybų apdovanojimo. Viltės Jurgaitytės nuotr.

 

Apdovanotos bronzos medaliais

Antrasis mačas su pajėgiomis Jonavos rajono Ruklos Jono Stanislausko mokyklos futbolininkėmis vėl klostėsi įtemptai. Lygioje kovoje praleidusios įvartį, doviliškės iki pat paskutinės minutės dėjo visas pastangas išlyginti rezultatą. Atakavo visos žaidėjos, net vartininkė įsijungė į puolimą. Deja, prarastas kamuolys ir praleistas įvartis iš pusės aikštės į tuščius vartus galutinai palaužė sportininkes ir varžybos buvo pralaimėtos 0:2.

Beliko paguodos mačas dėl trečios vietos su kaimynėmis – Rietavo savivaldybės Žadvainių pagrindinės mokyklos futbolininkėmis. Šiose rungtynėse Dovilų sportininkės nepaleido kontrolės ir nugalėjo rezultatu 3:1. Futbolininkės iškovojo trečiąją vietą ir buvo apdovanotos bronzos medaliais.

Komandą sudarė: Ineta Petrauskaitė (kapitonė), Deimantė Jakaitytė, Eligija Kareivaitė, Olivija Kažukauskaitė, Simona Krakytė, Emilija Mažrimaitė ir Julija Skiotytė. Komandos vadovas – mokytojas Arūnas Šimkevičius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 168 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,