Mano Gargždai



Klaipėdos apskrities policijoje – atvirų durų diena

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Šiandien Klaipėdos apskrities vyriausiame policijos komisariate šurmuliuoja būsimieji abiturientai ir vyresniųjų klasių moksleiviai: policijoje, kaip ir kiekvieną pavasarį, organizuota atvirų durų diena, skirta sudominti moksleivius policininko profesija, supažindinti su šios profesijos keliamais iššūkiais.

 

Pristatė karjeros galimybes

Į vyriausiąjį policijos komisariatą atvyko apie 160 uostamiesčio mokyklų ir gimnazijų bei Agluonėnų moksleivių. Susirinkusiuosius pasveikino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas ir pasidžiaugė, kad tiek daug jaunų žmonių domisi policijos pareigūno profesija, išreiškė viltį, jog ši diena jiems padės apsispręsti, atrandant savo pašaukimą.

Lietuvos policijos mokyklos ir Mykolo Romerio universiteto atstovai išsamiai papasakojo apie šių įstaigų veiklą, supažindino su atrankos tvarka ir stojimo bei mokymosi sąlygomis, kursantams ar studentams suteikiamomis socialinėmis garantijomis, ateities perspektyva ir karjeros galimybe. Pristatymų metu buvo rodoma vaizdo medžiaga. Didelį susidomėjimą sukėlė Lietuvos Kriminalinės policijos biuro atstovo pristatymas ir pasakojimas.

 

Žavėjo kinologų šunys

Komisariato viduje ir išorėje, kiemuose, su atvirų durų dienos dalyviais šiandien bendrauja įvairių padalinių, demonstruojančių savo darbo priemones, techniką ir visa kita, ko nematoma kasdien, pareigūnai. Labiausiai kiekvieno atvykėlio akį traukia Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“, Kriminalistinių tyrimų centro ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalistinių tyrimų tarnybos ekspozicijos, tarnybiniai policijos automobiliai ir motociklai bei, žinoma, kinologų šunys. Policijos kinologai susirinkusiesiems demonstravo jų gebėjimą sulaikyti nusikaltėlį, papasakojo apie savo tarnybos subtilybes.

Kviečiame rinktis policijos pareigūno profesiją. Laukiame aktyvių, principingų, vertybines nuostatas turinčių nepriekaištingos reputacijos jaunuolių. Stokite į policijos pareigūnus rengiančias įstaigas ir ateityje įsiliekite į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų gretas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 323 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,