Mano Gargždai



Atšilus orams kelininkai įspėja apie pasunkėjusias eismo sąlygas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Šių metų žiema, o ypač jos pabaiga, buvo itin žiemiška ir šalta. Pastarosiomis dienomis oro temperatūra nakties metu krenta kiek žemiau nulio laipsnių, o dienomis numatomi keli laipsniai šilumos. Visų laukiamas pavasaris į Lietuvą atneš ne tik šilumą, tačiau su juo atkeliaus ir pavasarinės eismo sąlygos keliuose.

 

Orų temperatūrai esant artimai nuliui, o kelio dangai įšalus po žiemos ir vyraujant krituliams (lietui, šlapdribai, lijundrai) susidaro sąlygos susiformuoti plikledžiui keliuose, ypatingai rytais. Taip pat esant temperatūrų svyravimams, eismo sąlygas dažniau sunkina rūkas. Vairuotojai turėtų neatsipalaiduoti prie vairo, būti atidesni, nors ir kelio danga atrodo šlapia, plikledžio (juodo ledo) tikimybė išlieka. Ypatingą dėmesį reikėtų kreipti į pavojingus kelių ruožus ir sumažinti greitį prieš juos, t. y. sankryžas, miško proskynas, kelių ruožus šalia vandens telkinių, taip pat būti atidžius važiuojant per tiltus ir viadukus.

Taip pat įsibėgėjus pavasariui ir orams labiau atšilus mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose padaugės masės apribojimų. Polaidžio metu susilpnėjusius kelius (tiek su asfalto, tiek su žvyro danga) dar smarkiau niokoja sunkiasvorės transporto priemonės. Vienintelis efektyvus būdas išsaugoti kelių dangas – riboti eismą tam tikros masės transporto priemonėms. Įmonėms ar fiziniams asmenims, kurių veikla susieta su krovinių pervežimu, savo veiklą derėtų planuoti taip, kad dėl laikinų apribojimų keliuose nepatirtų didelių finansinių nuostolių. Tai ypač aktualu miškininkystės pramonėje dirbančioms vežėjų kompanijoms. Informacija apie šalyje dėl polaidžio ribojamą eismą keliuose kasdien bus atnaujinama ir skelbiama interneto svetainėje eismoinfo.lt, eismo sąlygų skyriuje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 391 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,