Mano Gargždai



Ūkio ministerija siūlo taikyti išimtį alkoholio reklamai užsienio leidiniuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Šią savaitę Vyriausybė pritarė Ūkio ministerijos parengtam Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimo projektui, kuriuo siūloma nustatyti alkoholio reklamos draudimo taikymo išimtį reklamai, kuri skelbiama į šalį įvežamuose ir importuojamuose leidiniuose užsienio kalba.

 

„Siekdami spręsti susidariusią komplikuotą situaciją dėl alkoholio reklamos draudimo užsienio leidiniuose, numatėme galimas išimtis alkoholio reklamai šiuose leidiniuose. Rengdami įstatymo projektą, įvertinome Europos Sąjungos teisės reikalavimus, Europos šalių patirtis, kur taip pat nustatytos tam tikros išimtys. Be to, užsienio leidinių, kuriuose yra alkoholio reklama, kiekis yra nedidelis, todėl pakeitimai nedarys reikšmingo poveikio konkurencijai ir alkoholio vartojimo skatinimui“, – sako ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Siekiant užkirsti kelią mėginimams išvengti draudimo, numatyta, kad išimtis alkoholio reklamai bus taikoma reklamai tik tuose Lietuvoje platinamuose užsienio leidėjų išspausdintuose leidiniuose, kurie atitinka visus nustatytus reikalavimus: jie yra spausdinami užsienio kalba, jų leidėjas yra užsienio asmuo, jie yra platinami kitose valstybėse ir nėra skirti platinti išimtinai Lietuvos Respublikoje, pagrindinis leidinių tikslas nėra alkoholio reklama.

Pasak ūkio ministro V. Sinkevičiaus, tai sudarys sąlygas Lietuvoje užsienio leidinius platinančioms įmonėms neatsisakyti tokių leidinių sklaidos ar rūpintis reklamos šalinimu iš leidinių įvairiais būdais.

Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimas svarbus dar ir tuo, kad būtų panaikintas prieštaravimas Europos Sąjungos teisei ir užtikrinamas laisvas prekių judėjimas.

Visų alkoholinių gėrimų reklama leidiniuose yra uždrausta tik Norvegijoje ir Islandijoje, tačiau reklamai užsienio leidiniuose, kurie nėra skirti tik alkoholio reklamai ir platinami ne tik šiose valstybėse (t. y. Norvegijoje, Islandijoje), yra nustatyta išimtis. Suomijoje, kurioje yra draudžiama tik stipresnių kaip 22 proc. alkoholinių gėrimų reklama, išimtis užsienio leidiniuose esančiai reklamai taip pat yra nustatyta.

Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimo projektas bus teikiamas svarstyti Seimui.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 347 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,