Mano Gargždai



Veiviržėniškius sudomino renginys „Profesijų mugė“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
A.Vanagienės nuotr. A.Vanagienės nuotr.

Kovo 16 dieną Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje vyko renginys „Profesijų mugė“, skirtas 5–8 klasių mokiniams ir keletui dešimtokų, kurie, baigę dešimtą klasę planuoja mokytis uostamiestyje.

 

Renginio tikslas: supažindinti mokinius su profesijomis, mokymo programomis Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje. Renginyje dalyvavo gimnazijos direktorė L. Navickienė, pavaduotoja ugdymui R. Mockuvienė, keletas gimnazijos mokytojų, klasės vadovų ir svečiai iš Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos. Tai – ekonomikos dėstytoja Laimutė Gegieckienė ir studentai: Sonata, Patrikas ir pozityvia energija bei ekspresyvumu trykštanti endriejaviškė Paula Vainoriūtė, kuri ne tik įtaigingai pristatė pranešimą apie smulkiojo verslo galimybes ir iššūkius, bet ir išsamiai atsakė į visus jų klausimus, apdovanojo aktyviausius mokinius prizais.

Ruošiantis renginiui kiekviena klasė turėjo atlikti „namų darbą“ – t. y. pasirinkti po vieną Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje rengiamą profesiją ir pačių pasirinkta forma pristatyti ją.

Penktokai pasirinko žiniatinklio programuotojo, šeštokai – kosmetologės, septintokai – kirpėjos, aštuntokai – mechaniko profesijas. Kiekviena klasė atsakingai ruošėsi renginiui, vienos jų parengė vaidinimus, kitos – pateiktis ir jų pristatymą. Netrukus, po filmo apie Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos filmuko peržiūros, aktų salės scenoje viena profesija keitė kitą.

Pirmiausia scenoje pasirodė „būsimieji absolventai“ , kurie intensyviai diskutavo apie žiniatinklio profesiją, po jų veiksmas vyko „kosmetologo kabinete“, kur ne tik buvo atliekamas atpalaiduojamas veido masažas, bet ir vykdoma švietėjiška klientų programa, vėliau miklios kirpėjų rankos puošė klientus „grožio salone“, galiausiai veiksmas persikėlė į automobilių remonto ir mechaniko dirbtuves.

Renginio svečiai buvo sužavėti mokinių išmone, kūrybiškumu ir artistiniais gebėjimais. Kiekviena klasė buvo apdovanota prizais ir sulaukė gausybės žiūrovų aplodismentų bei svečių pozityvaus įvertinimo, nuoširdžių jų padėkos žodžių. Visų nuostabai labiausiai buvo pagirti mažiausieji. Penktokai – penki berniukai – „Būsimieji absolventai“, kuriems iš tiesų patinka žiniatinklio programuotojo profesija, parodė vaidinimą, labiausiai sužavėjusį svečius iš Klaipėdos. Jų teigimu kiekvienas „aktorius“ taip natūraliai ir charizmatiškai perteikė savo vaidmenis, kad atrodė, jog tai ne vaidinimas, o realus vaikų bendravimas.

 

A. Vanagienės nuotr.

 

Anot svečių, penktokai pataikė „į dešimtuką“, nes pasirinko naują šios mokyklos mokymo programą, o be to informatyviu vaidinimo turiniu sugebėjo paliesti aktualiausius stojančiųjų klausimus. O kai dėstytoja ekspertė L. Gegieckienė prasitarė, jog būtų šaunu, jei penktokai savo vaidinimą parodytų per Atvirų durų dienas Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje, penktokai netvėrė džiaugsmu, o jų akyse švytėjo pasitikėjimo žiburėliai.

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos ekonomikos dėstytoja ekspertė L. Gegieckienė išsamiai pasakojo apie kitas, mokinių pristatymuose nepaliestas, mokymo programas, nušvietė jų vertę plačiojoje rinkoje, įvardijo populiariausias profesijas ir prasitarė, jog ir darbo paieškoje baigusiems jų mokyklą, didelių sunkumų nekyla. Anot jos, neretai net ir universitetą baigę studentai pas juos atvyksta mokytis, nes įsigiję darbininkiškas profesijas absolventai be vargo įsidarbina įvairiuose Lietuvos miestuose.

Renginio vedėja Alma Vanagienė džiaugėsi, jog renginys „Profesijų mugė“ sudomino mokinius, praplėtė jų žinias apie Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos mokymo programas ir suteikė galimybę „pasimatuoti“, o galbūt ir „nusipirkti“ labiausiai patikusią profesiją „mugėje“.

Mokinių teigiamos išvados apie renginio „Profesijų mugė“ organizavimą ir jo tęstinumą ateityje rodo, jog ugdymo karjerai programa yra aktuali. Tikimės, jog ateityje, organizuojant panašius renginius, atvyks ir mokinių tėvai, nes informacija apie profesines mokyklas yra reikalinga ne tik mokiniams, bet ir jų tėvams.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 194 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,