Mano Gargždai



Dovilų mokyklos stalo tenisininkai Lietuvos mokyklų žaidynėse iškovojo antrąją vietą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Z. Bitino nuotr. Asociatyvi Z. Bitino nuotr.

Kovo 16 dieną Kelmėje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių kaimo vietovių mokyklų stalo teniso finalinės varžybos. Tarp šešių pajėgiausių vaikinų komandų buvo ir Dovilų pagrindinės mokyklos stalo tenisininkai.

 

Varžybos vyko ratų sistema, visoms komandoms susitinkant po kartą tarpusavyje. Jau pirmame ture doviliškius ištiko nesėkmė – jie po atkaklios kovos rezultatu 1:3 pralaimėjo Vilniaus rajono Mickūnų gimnazijos stalo tenisininkams. Tačiau ši nesėkmė tik įkvėpė vaikinus tolimesnei kovai. Vėliau vienas po kito (rezultatais 3:0; 3:0 ir 3:1; 3:1) buvo nugalėti visi keturi likusieji varžovai – Kelmės rajono Pakražančio gimnazija, Prienų rajono Skriaudžių pagrindinė mokykla, Panevėžio rajono Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazija ir Biržų rajono Pabiržės pagrindinė mokykla – bei pasidabinta Lietuvos mokyklų žaidynių sidabro medaliais.

Antros vietos laimėtojais tapo šie mokytojo Arūno Šimkevičiaus auklėtiniai: Airidas Skirsgilas (kapitonas), Kęstutis Staponas, Karolis Puplauskas ir Laimonas Baškys. Visų vaikinų indėlis į bendrą komandinę pergalę buvo svarus. Tačiau didžiausią indėlį įdėjo kapitonas Airidas Skirsgilas. Jis pralaimėjo tik vieną kovą varžybų nugalėtojų lyderiui ir tai tik po dramatiškos kovos rezultatu 2:3.

Po to vyko asmeninės varžybos tarp visų finalinio etapo dalyvių. Čia nugalėtoju tapo ir LMŽ aukso medaliu pasidabino mūsiškis Airidas Skirsgilas. Jis pusfinalyje su kaupu atsirevanšavo vilniečiui, kuriam buvo pralaimėjęs komandinėse varžybose. 5–8 vietas asmeninėse varžybose pasidalijo Kęstutis Staponas ir Karolis Puplauskas. Kiek nepasisekė Laimonui Baškiui. Jis jau šešioliktuke gavo pajėgų varžovą ir pralaimėjęs iškrito iš tolimesnės kovos.

Už pasiekimus prie stalų Dovilų pagrindinei mokyklai buvo priskaičiuota 126,5 taško, po ko jie pirmą kartą 2017–2018 mokslo metų žaidynių sezone tapo lyderiais rajone tarp kaimo vietovių pagrindinių mokyklų ir mokyklų-daugiafunkcių centrų. Doviliškių sąskaitoje dabar yra 494 taškai. Antroje vietoje esantys ketvergiškiai turi surinkę 442 taškus, trečioje – vėžaitiškiai – 327 taškus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 303 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,