Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų parapijoje apsilankė J. E. vyskupas Darius Trijonis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gargždų parapijos klebonas dekanas kan. J. Paulauskas su parapijos kunigais, J. E. vyskupas D. Trijonis, mama T. Trijonienė, vicemerė R. Cirtautaitė, Tarybos narės R. Kernagienė, B. Alšauskienė, A. Šakinienė. Kazimieros Sipienės nuotr. Gargždų parapijos klebonas dekanas kan. J. Paulauskas su parapijos kunigais, J. E. vyskupas D. Trijonis, mama T. Trijonienė, vicemerė R. Cirtautaitė, Tarybos narės R. Kernagienė, B. Alšauskienė, A. Šakinienė. Kazimieros Sipienės nuotr.

J. E. vyskupas teol. dr. Darius Trijonis Gargždų Šv. arkangelo Mykolo parapijoje dirbo neilgai, nuo 2007 m. Vėliau, nuo 2008 m. iki 2012 m. jis buvo vyskupo paskirtas Plikių Šv. Šeimos – Jėzaus, Marijos ir Juozapo parapijos klebonu, rūpinosi naujos Slengių bažnyčios statybos pradžia. Po įvairių kunigystės pareigų 2017 m. gruodžio mėn. jis konsekruotas vyskupu ir paskirtas augziliaru Vilniaus vyskupijoje, t. y. arkivyskupo Gintaro Grušo pagalbininku.

 

Sekmadienį, kovo 18 dieną, į 10 val. šv. Mišias gausiai rinkosi suaugusieji parapijiečiai ir jaunimas, moksleiviai, nes buvo paskelbta, kad atvyksta visų taip laukiamas vyskupas J. E. D. Trijonis. Gargždų bažnyčia seniai bematė tokį gausų būrį parapijiečių šv. Mišiose. Nors vyskupas D. Trijonis ir neilgai dirbo Gargždų parapijoje, bet savo nuoširdumu, paprastumu, įtaigiu žodžiu paliko įspūdį visiems jį susitikusiems, girdėjusiems, bendravusiems. Šv. Mišias vyskupas D. Trijonis koncelebravo kartu su kurso draugu Gargždų parapijos vikaru Stasiu Toleikiu.

„Svarbu yra klausytis, išgirsti, priimti, ką Dievas mums duoda, priimti Jo valią“, – pamokslo metu kalbėjo J. E. vyskupas D. Trijonis.

Jis dėkojo parapijos klebonui dekanui kanauninkui Jonui Paulauskui už suteiktą galimybę pamatyti, susitikti seniau matytus ir naujus gausiai susirinkusius parapijiečius, jaunimą, moksleivius. Vyskupas prisiminė metus, kuomet dirbo Gargžduose, Plikių parapijoje. Įtaigiai ir įdomiai kalbėjo, kaip svarbu yra pasitikėti Dievu, priimti viską, ką skiria, nes Dievas nuostabiai augina ir numato pareigas, belieka tik stebėtis, klausyti.

„Dievą mylintiems viskas išeina į gera“, – kalbėjo vyskupas.

Jis džiaugėsi, kad teko padirbėti einant įvairias pareigas, ypač klebono, nes tarnaudamas vyskupu jis dabar labiau gali suprasti klebono rūpesčius, sunkumus, sėkmes ir nesėkmes.

 

Jaunieji šv. Mišių patarnautojai su vyskupu D. Trijoniu. Kazimieros Sipienės nuotr.

 

Po Mišių J. E. vyskupą D. Trijonį nuoširdžiais žodžiais, gėlių žiedais Savivaldybės ir Gargždų parapijiečių vardu sveikino vicemerė Rūta Cirtautaitė, Tarybos narės Regina Kernagienė, Biruta Alšauskienė, Andželika Šakinienė, moksleiviai, parapijos Marijos legiono „Aušros žvaigždė“, parapijiečių atstovai. Didysis parapijos choras skambia giesme palinkėjo ilgiausių metų. Parapijiečiai dėkojo vyskupui gausiais plojimais, moksleiviai – garsiais nuoširdžiais šūksniais: „Ačiū!“.

Vyskupas visus palaimino, padovanojo paveikslėlių jo konsekracijai atminti, padėkojo už maldas, už laukimą ir išskubėjo į Plikių parapiją aukoti 12 val. sumos šv. Mišias, nes ir ten jis, kaip buvęs klebonas, labai laukiamas.

Vyskupą lydėjo jo mama Teresė Trijonienė, gyvenanti Telšiuose. Žmonės pagarbiai ją, išauginusią sūnų vyskupą, kalbino, džiaugėsi bendryste.


                                                                            

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,