Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nemokamos ekskursijos sulaukia dėmesio ne tik iš gargždiškių

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Ekskursijos dalyviai. Roberto Vaitkaus nuotr. Ekskursijos dalyviai. Roberto Vaitkaus nuotr.

Verbų sekmadienį gidė Monika Vasylienė pakvietė gargždiškius ir miesto svečius į dar vieną nemokamą ekskursiją. Šįkart gidė siūlė pakeliauti laiku ir pajausti Prūsijos–Lietuvos pasienio pulsą.

 

Dvi su puse valandos trukusioje ekskursijoje, anot organizatorės, dalyvavo apie 50 žmonių, nors norinčių buvo daugiau: „Teko stabdyti registraciją, nes esant dideliam žmonių skaičiui ekskursija taptų nekokybiška. Sudėtinga būtų girdėti, ką pasakoju, nepatogu sustoti dideliam būriui prie objekto, pavyzdžiui, kapinėse neįmanoma visiems prieiti prie partizano kapo.“

Nemokamos ekskursijos, kurioje šįkart be gargždiškių dalyvavo plikiškiai ir klaipėdiečiai, metu aplankytas buvęs Prūsijos–Lietuvos pasienis – Laugaliai, stabtelėta prie V. Gaigalaičio globos namų, užsukta į Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrą, senuoju keliu vykta prie autobusų stoties, kur žydų kapinėse pasakota apie pirmąjį šalyje įvykdytą genocido atvejį, vėliau aplankytos senosios miesto kapinės, pabaigoje – Gargždų parkas.

M. Vasylienė atviravo nesitikėjusi tokio susidomėjimo: „Iš pradžių ekskursiją organizavau kolegoms gidams iš Klaipėdos apskrities, vėliau nusprendžiau pakviesti ir miestelėnus“.

Organizatorė pasakojo, kad su kolegomis dažnai dalyvauja seminaruose, konferencijose, mokymuose, taip pat ir ekskursijose, dalinasi žiniomis.

„Gidai dažnai su savo turistais, tiek vietiniais, tiek užsieniečiais važiuoja pro Gargždus ir, jei jie turi laiko, labai noriu, kad užsuktų į miestą, bent jau pravažiuotų ne autostrada, o per miestą, kad parodytų piliakalnį, papasakotų apie Gargždus kaip pasienio miestelį. Noriu, kad kolegos atrastų galimybę su turistais po Gargždus keliauti dviračiais“, – organizuotos ekskursijos tikslus atskleidė gidė.

Paklausta, kaip žmonės vertina dovanojamas ekskursijas, gidė šypsosi, kad lietuviai santūrus: „Tik kolegos pasako, kaip vertina, žmonės nepratę išsakyti minčių, bet tai, kad matau tuos pačius veidus ekskursijose, rodo, kad jos svarbios, įdomios. Atėję išbuvo iki galo, šypsojosi, vadinasi, jiems patiko.“

Prieš prasidedant vasaros kelionių sezonui, M. Vasylienė siūlys dar vieną ekskursiją – šįkart Klaipėdoje. Didįjį šeštadienį (kovo 31 d.), prieš šv. Velykas, organizuojama ekskursija „Viena diena Jeruzalėje“, kurios metu susipažinsite su menininkės Aidos Raimondos Pečeliūnienės unikalia ir didžiule rankų darbo dovana uostamiesčiui, puošiančią buvusią šv. Jono bažnyčios vietą Klaipėdoje (prie Jono kalnelio). Taip pat sužinosite apie Jėzaus laikų žmonių gyvenimo būdą, maistą, statybas, politinę sistemą, džiaugsmus ir vargus bei, žinoma, apie Velykų istoriją. Ekskursija tinka ir mažiems, ir dideliems, jos trukmė – apie 1.30 val. Registracija –privaloma. Tai galite padaryti el. paštu arba telefonu: 8 601 17 297.

 

Ekskursijos akimirkos – Roberto Vaitkaus nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,