Mano Gargždai



Jūs vis dar galite padėti sergančiai mergaitei

Įvertinkite šį įrašą
(21 balsai)
Ieva Jonušaitė ir Eimantė Akrutaitė, nors ir būdamos itin užimtos studentės, dar prieš gražiausias žiemos šventes nusprendė padėti gargždiškei Akvilei. Ieva Jonušaitė ir Eimantė Akrutaitė, nors ir būdamos itin užimtos studentės, dar prieš gražiausias žiemos šventes nusprendė padėti gargždiškei Akvilei.

Tęsiame publikacijų ciklą „Metų geradariai“. Šį kartą norime jums priminti apie jaunas studentes, kurios savo gerumu sužavėjo visus gargždiškius. Ieva Jonušaitė ir Eimantė Akrutaitė, nors ir būdamos itin užimtos studentės, dar prieš gražiausias žiemos šventes nusprendė padėti gargždiškei Akvilei, kuriai be galo reikalinga insulino pompa. Turėdama šį medicininį įrenginį, diabetu serganti mergaitė išvengtų nuolatinių adatų dūrių. 

Insulino pompa itin brangus pirkinys, galintis kainuoti nuo 8 iki 18 tūkstančių litų. Šis įrenginys – tikras išsigelbėjimas diabetu sergantiems žmonėms. Jie vaistus turi leisti adata. Turint pompą, tereikia paspausti mygtuką ir reikiamas kiekis vaistų paduodamas į kraują. Toks patogumas itin reikalingas vaikams – jie mažiau pakantūs adatos dūrių skausmui, yra judrūs, gyvybingi, tad pompa padeda gyventi aktyvų, pilnavertį gyvenimą.

Sužinojusios, kad Gargžduose yra mergaitė, kuriai tokia pompa labai reikalinga, gargždiškės I. Jonušaitė ir E. Akrutaitė nusprendė surengti gerumo akciją.

Merginos kartu su „Gargždų pramogomis“ suorganizavo „Pyragų dieną“. Į labdaros renginį pakvietė visus norinčius – atsinešę pyrago, žmonės galėjo vaišintis ir aukoti kilniam tikslui.

„Prisimenu, kuomet paskambino mokytoja, su kuria bendravo ir per kurią Akvilę susirado Ieva ir Eimantė. Kai man pasakė, jog merginos padės surinkti pinigų pompai, labai nustebau. Buvo gera žinoti, kad kažkas liko neabejingas ir nusprendė padėti. Merginos negailėjo savo laiko, nuolat rūpinosi, teiravosi, kaip mums sekasi. Iš pradžių net galvojau, kad pagalbos reikėtų atsisakyti – juk galbūt yra daug rimčiau sergančių žmonių, kuriems labiau reikalinga pagalba. Tačiau pasirodė, tuo metu neatsirado kitų vaikų, kuriems reikia pagalbos“, - gerumo akcijos pradžią prisiminė Akvilės mama Laura.

 

Pinigų dar trūksta

Per gerumo akciją Ievai ir Eimantei pavyko surinkti keletą tūkstančių. Insulino pompai 1 tūkst. 400 litų skyrė Klaipėdos rajono savivaldybė, aukojo verslininkai, paprasti žmonės. Iki sausio 30 pinigų pompai galima pervesti į Gargždų bažnyčios sąskaitą.

„Šiai dienai turime surinkę apie 5 tūkstančius litų. Tikimės, kad iki šio mėnesio pabaigos pavyks surinkti dar daugiau ir Akvilė galės turėti kokybišką ir gerą insulino pompą“, - viliasi E. Akrutaitė.

Ji ragina visus prisidėti prie kilnaus tikslo ir paaukoti kiek kas gali. „Tik svarbu, kad aukodami ir pervesdami pinigus į bažnyčios sąskaitą, užrašytumėte, jog pinigai skirti Akvilei“, - iš anksto dėkodama visiems geradariams sakė E. Akrutaitė.

 

Naudotis pompa mokysis pavasarį

L. Atienė portalui mano-gargzdai.lt pasakojo, jog su Akvilės gydytoja jau aptarė insulino pompos pirkimą, visas procedūras. Kokią pompą turės Akvilė, priklausys nuo to, kiek pinigų bus suaukota.

„Geros pompos yra labai brangios. Kažkiek prisidėsime ir patys. Akvilė labai džiaugiasi, kad Ieva ir Eimantė jai padėjo ir kad jai taip palengvės kasdienybė. Juk leisti vaistus adata vaikui iš tiesų yra nemaloni procedūra. Planuojame, jog naudotis pompa pradėsime per pavasario atostogas. Akvilei teks gultis į ligoninę Kaune – bus atliktos tam tikros procedūros ir Akvilė, ir mes, jos artimieji, turėsime išmokti naudotis pompa“, - kalbėjo L. Atienė.

Moteris negailėjo gerų žodžių jaunosioms geradarėms I. Jonušaitei ir E. Akrutaitei. Joms Akvilės mama linkėjo didžiausios sėkmės: „Gera žinoti, jog yra tokios geros širdies žmonių. Jei merginos ir toliau padės žmonėms, linkiu joms sveikatos ir sėkmės ateityje. Tegul lydi jas laimė“.

Padėti Akvilei ir jos artimiesiems įsigyti gerą bei kokybišką insulino pompą galite ir jūs. Norimą pinigų sumą galite pervesti į bažnyčios sąskaitą – tik nepamirškite parašyti, jog pinigai skirti Akvilei. Gargždų bažnyčios sąskaitos numeris: DNB bankas LT 234010040200051216, Gargždų šv. Mykolo arkangelo bažnyčia.

Susiję įrašai (pagal žymę)

1 komentaras

  • Sveiki,
    Be galo reikalinga pompa? Drįsčiau abejoti, pats nuo mažens sergu ir kas čia tokio leistis ? baimė? nemokėjimas? viskas yra priprantama ir išmokstama tereikia noro :) Toks jau gyvenimo būdas...
    Su pompa susidūręs mažai, bet kiek teko girdėti ir matyti, tai nesutvarko, nesureguliuoja cukraus kiekį kraujyje jei labai gerai PATS neprisižiūri.
    Viskas priklauso nuo maisto, aktyvumo ir sprendimų.
    KONTROLĖ - svarbiausias žmogaus, sergančio cukriniu diabetu, tikslas, nes savęs neprisižiūrėjimas, kad ir kokius vaistus, metodus, naudojosi tai gali nieko naudingo nepadaryti.

    Pagelbėti nors vienai mergaitei įsigyti insulino pompa? šaunu, bet, kad tai nepablogintų vos pačios sveikatos :)

    Sekmės,

    Drugelis

    Pranešti Drugelis Penktadienis, 2014 vasario 14 09:04 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 270 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,