Mano Gargždai



„Minijos“ progimnazijoje – „Veiksmo savaitė be patyčių“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Viktorijos Jokubaitienės nuotr. Viktorijos Jokubaitienės nuotr.

Kovo 19–23 dienomis Gargždų „Minijos“ progimnazija dalyvavo tarptautinėje akcijoje „Veiksmo savaitė be patyčių“. Šios akcijos tikslas – skatinti ir vaikus, ir suaugusius nelikti abejingus patyčioms, stengtis demonstruoti nepritarimą joms, palaikyti ir draugiškai bendrauti su patyčias patiriančiais žmonėmis taip užkertant kelią jų plitimui.

 

Visą savaitę socialinė pedagogė Viktorija Jokubaitienė ir psichologė Loreta Koverienė vedė pradinių klasių mokiniams klasės valandėles tema „Su šypsena prieš patyčias“. Kasdien mokiniai puošėsi skirtingų spalvų rūbais ir stengėsi puoselėti tikrąsias vertybes (pasisveikink, nusišypsok, apkabink, padėkok ir atsiprašyk, pasakyk komplimentą).

Bibliotekininkė Euridika Piaulokienė su socialine pedagoge Viktorija Jokubaitiene vedė integruotą pamoką trečių klasių mokiniams. Pamokoje mokiniams buvo pristatyta G. Morkūno knyga „Grįžimo istorija“ bei pasiūlyta sukurti savo klasės draugystės knygą.

Akcijai „Veiksmo savaitė be patyčių“ neliko abejingos ir mišrios Jakų skyriaus klasės. Mokiniai skaitė knygas, dalyvavo diskusijose, dalinosi mintimis apie draugystės reikšmę, puoselėjimą ir jos prasmę. Kiekviena diena buvo vis kitokia – spalvota ir skirtinga savo veiklomis.

5–8 klasių mokiniai patyčių problemą gvildeno dalyvaudami filmukų „Mes prieš patyčias“ kūrimo konkurse. Jį organizavo etikos mokytoja Lina Zubauskienė, socialinė pedagogė Gintarė Rancienė ir psichologė Vita Adomavičienė (filmukus bus galima pamatyti progimnazijos „Facebook“ paskyroje).

Kovo 23 dieną progimnazijoje svečiavosi Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadorius, dainininkas, aktorius Vidas Bareikis. Jis dalinosi savo prisiminimais, patirtimi ir drąsino mokinius nesitaikstyti su patyčiomis, o ieškoti išeičių. Ambasadorius V. Bareikis atsakinėjo į mokinių pateiktus klausimus atliko kelis savo kūrinius.

Mokinius sužavėjo aktoriaus, režisieriaus nuoširdus bendravimas. Norisi tikėti, kad tokia veikla privers visus susimąstyti apie patyčias, jų sukeliamą skausmą ir padės užkirsti kelią smurtui, agresijai, pykčiui.

 

Viktorijos Jokubaitienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 363 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,