Logo
 Spausdinti šį puslapį

Uostamiestyje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl netinkamos vartojimui jautienos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai su Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorais atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame tiriama machinacija su iš Egipto įvežta jautiena. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, importuota mėsa nebuvo tinkama vartoti žmonėms, tačiau ja buvo prekiaujama.

 

Įtarimai pareikšti penkiems asmenims, iš kurių po laikino sulaikymo dviem yra paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Įtariama, kad nusikalstamą grupę subūrė vienos uždarosios akcinės bendrovės direktorius. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, jis iš Egipto į Lietuvą importavo apie 50 tūkstančių eurų vertės šaldytos jautienos skerdieną, netinkamą vartoti žmogui, tačiau importo deklaracijoje sumažino krovinio vertę ir nurodė, jog ji siekia apie 15 tūkstančių eurų. Mėsa, tyrimo duomenimis, buvo prekiaujama. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 55 tonas skerdienos įtariamieji laikė kitos įmonės sandėliuose.

Kratų pas sulaikytuosius metu teisėsaugininkai aptiko ir kitų maisto produktų bei prekių be jų įsigijimą patvirtinančių dokumentų. Rasta apie 4,5 tonos šaldytų žuvų ir daržovių, daug talpų su skystu skalbikliu, dėžės su sausais pusryčiais, alkoholiniai gėrimai, konservuota žuvis, daugiau nei 1 tūkstantis 500 stiklainių su ikrais bei apie 700 litrų spirito. Dalis maisto produktų yra su pasibaigusiu ar nenurodytu galiojimo terminu.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai su Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorais, padėjus FNTT pareigūnams, atlieka ikiteisminį tyrimą dėl kenksmingų žmogaus sveikatai ar gyvybei produktų gamybos arba prekybos jais, kontrabandos, apgaulingo apskaitos tvarkymo bei neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,