Logo
 Spausdinti šį puslapį

Džiugi naujiena Kretingalės bibliotekoje – knygos vėl „sveikos“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
A. Papievienės nuotr. A. Papievienės nuotr.

Šių metų kovo 29 dieną Kretingalės bibliotekoje atsitiko neįtikėtinas, bet labai liūdnas dalykas – „susirgo“ knygos. Nusprendėme, kaip ir kasmet, vykdyti tradicinę akciją „Gelbėkime knygas“.

 

Kiekvieną pavasarį antros klasės mokiniai dalyvauja socialinėje veikloje, kurioje jie vaidindami „gydytojus“ gydo visas sergančias knygeles.

Šios akcijos tikslas – puoselėti mokinių meilę knygai, pratinti jas saugoti ir gerbti. Taip pat labai svarbu priminti mokiniams bibliotekos taisykles, tvirtinti rašymo bei skaitymo įgūdžius. Atkeliavę į biblioteką, mokiniai turėjo pasidaryti gydytojų lagaminą, nusispalvinti reikalingas medicinines priemones ir imtis darbo.

Rimtai nusiteikę, apsišarvavę kantrybe, pasirinkę tinkamas priemones mažieji gydytojai slaugydami ir gydydami „ligonius“ plušo visą pamoką. Kiekvienas mažasis gydytojas išgydęs knygutę, turėjo užpildyti ligos istoriją ir užrašyti susirgimo priežastį. Jiems į pagalbą suskubo ir mokytoja V. Skripkauskienė bei bibliotekininkė A. Papievienė vienai pamokai tapusios medicinos seselėmis.

Visus aplankė didelis džiaugsmas, kai pamatė, kad suklijuotos knygos pamažu vėl atgyja, tampa tvarkingomis ir smagiai šurmuliuodamos rikiuojasi prie sveikų knygų lentynos. Akcija yra labai prasminga, nes kasmet sulaukia didžiulio mokinių susidomėjimo.

Bibliotekininkė dėkojo mažiesiems gydytojams ir klasės mokytojai Vaidai Skripkauskienei už gražų ir prasmingą dalyvavimą akcijoje bei apdovanojo visus saldžia dovanėle.

 

A. Papievienės nuotraukos:

                                                                                       

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,