Mano Gargždai



Kaip originaliai nudažyti margučius? (5 marginimo būdai)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Jau šį savaitgalį švęsime didžiausią ir gražiausią pavasario šventę – šv. Velykas. Tačiau kokios Velykos be pagrindinio šventinio simbolio – margučių? Naujienų portalas mano-gargzdai.lt siūlo šventes pasitikti originaliai ir Velykų stalą pasipuošti išskirtiniais margučiais.

 

Keli kiaušinių marginimo būdai:

1 variantas. Svogūnų lukštai ir briliantinė žaluma.

Reikės: kiaušinių, svogūnų lukštų, briliantinės žalumos (10 ml), kaproninio ar marlės audinio, pirštinės (tam, kad neišsiteptumėte rankų).

Dažymas: Svogūnų lukštus smulkiai sutrupinkite. Galima juos sumalti trintuvu. Sušlapinkite kiaušinį ir pavoliokite svogūnų lukštuose taip, kad pastarieji priliptų. Vėliau margutį, aplipusį svogūnų lukštais, įdėkite į kaproninę kojinę ar marlės skiautę ir tvirtai suriškite. Paruoštus kiaušinius sudėkite į puodą su vandeniu, įpilkite briliantinės žalumos. Kiaušinius virkite apie 12–15minučių. Išvirtus kiaušinius panardinkite į ledinį vandenį ir išvyniokite.

 

Vienas iš klasikinių marginimo būdų. Dompovarov.ru nuotr.

 

2 variantas. Žavūs margučiai.

Reikės: kiaušinių, „mulinė“ (šilkiniai verpalai, susukti iš dviejų vienlinkių siūlų, skirti siuvinėti kiauraraščiu) siūlų.

Dažymas: Nevirtą, kambario temperatūroje palaikytą kiaušinį apvyniokite skirtingų spalvų „mulinė“ siūlais. Išvirkite kiaušinius ir išvyniokite.

 

Paprastai, bet ne prastai. Dompovarov.ru nuotr.

 

3 variantas. Marmurinis efektas.

Reikės: kiaušinių, šviesių ir tamsių spalvų margučių dažų, augalinio aliejaus.

Dažymas: Išvirtus kiaušinius panardinkite į paruoštus šviesaus tono dažus (geltonus, oranžinius, žydrus), ištraukite ir leiskite išdžiūti. Vėliau paruoškite tamsios spalvos dažus (violetinius, rudus, tamsiai mėlynus) ir įpilkite vieną arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus. Išmaišykite taip, kad aliejus išsisklaidytų į daugybę mažų lašelių. Išdžiūvusį kiaušinį panardinkite į tamsios spalvos dažus su aliejumi. Geriausia tą daryti vieną kartą. Ištraukite ir leiskite išdžiūti. Kiaušinis turėtų įgauti marmurinį efektą.

 

Marmuriniai kiaušiniai. Dompovarov.ru nuotr.

 

4 variantas. Cukriniai nėriniai.

Reikės: kiaušinių, 1 stiklinės cukraus pudros, vandens, konditerinio švirkšto.

Dažymas: Ant cukraus pudros lėtai pilkite vandenį ir maišykite. Turi susidaryti tirštos konsistencijos masė. Pastarąja mase pripildykite švirkštą ir juo formuokite norimus piešinius ant virtų kiaušinių. Masei leiskite išdžiūti ir sustingti.

 

Kiaušinius galima marginti ir pasitelkus cukraus pudrą. Dompovarov.ru nuotr.

 

5 variantas. Blizgantys kiaušiniai.

Reikės: kiaušinių, 1 pusiau saldaus vyno butelio (tinka ir ne alkoholinis).

Dažymas: Į puodą sudėkite kiaušinius, užpilkite vyno ir virkite apie 10–15 min. Kiaušiniams leiskite atvėsti, o tuomet vėl sudėkite į puodą, užpilkite vynu ir palikite pastovėti 12 val. Išimtų kiaušinių jokiu būdu nepulkite šluostyti. Juos palikite ir leiskite išdžiūti. Margučiai turėtų pradėti blizgėti.

 

Blizgantys margučiai. Pinterest nuotr.

 

Parengta pagal dompovarov.ru informaciją.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 361 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,