Mano Gargždai



Autobusų sustojimas prie „Kilenos“ neįmanomas

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Gargždiškiams patogiau ir arčiau išlipti prie baro ,,Kilena", nei Klaipėdos miesto autobusų stotyje. Google Maps nuotr. Gargždiškiams patogiau ir arčiau išlipti prie baro ,,Kilena", nei Klaipėdos miesto autobusų stotyje. Google Maps nuotr.

Į portalo mano-gargzdai.lt redakciją kreipėsi rajono gyventojai, važinėjantys tarpmiestiniais autobusais, kurių vairuotojai paprašyti paprastai keleivius paleidžia prie baro „Kilena“. Tai – neteisėtas sustojimas, tad skaitytojai teiravosi, ar neįmanoma ten įrengti autobusų sustojimo stotelės. 

„Galėtumėte pasiūlyti atitinkamoms kompanijoms ar institucijoms įrengti sustojimo vietą šalia kavinės – baro „Kilena“. Esu studentas ir jau antrus metus tenka retkarčiais grįžti autobusu. Vairuotojai skundžiasi, kad sustodami rizikuoja ir gauna priekaištų iš policijos pareigūnų. Manau, verta susimąstyti apie stotelę – palengvėtų tiek autobusų, tiek žmonių gyvenimas“, - įsitikinęs vienas tokios idėjos entuziastų.

Tačiau šiam pasiūlymui yra vienareikšmiškas ir nesikeisiantis atsakymas – įrengti stotelės automagistralėje negalima ir neįmanoma.

Autostrada nėra Klaipėdos rajono savivaldybės ir Klaipėdos regiono kelių priežiūroje. Už automagistralės priežiūrą bei saugumą atsakinga Valstybės įmonė „Automagistralė“.

„Sustojimo vietos šalia minėtos kavinės tikrai nebus. Saugumo sumetimais sustojimų gali būti tik jungiamuosiuose sankryžų keliuose. Pačioje automagistralėje sustojimų turi būti kuo mažiau – vairuotojų ir tų pačių keleiviui saugumui. Užsienyje autostradoje pėsčiojo niekada nepamatysi, pas mus, deja, tokių atvejų dar daug. Autobusai tokiose vietose, kaip minėta kavinė, sustoti neturėtų. Vėlgi, dėl eismo ir dėl keleivių saugumo. Tarpmiestiniai maršrutai turėtų orientuotis į gyvenvietes ir sustoti jose. Autostrada privalo atitikti automagistralės reikalavimus“, - skaitytojo paklausimą komentavo „Automagistralės“ direktoriaus pavaduotojas kelių priežiūrai Mindaugas Rinkevičius. 

6 komentarai

  • jeigu ponas Rinkevicius taip rupinasi saugumu, tai tokiu atveju reikia panaikinti visas poilsio aiksteles, barus, degalines ir kitus statinius esancius prie automagistrales

    Pranešti arturas Šeštadienis, 2014 sausio 25 05:20 Komentaro nuoroda
  • Ivaziuoti I Kilena galima. Autobusui sustoti ne. Keista sakyciau :-) ir ka jie dar nori pasakyti, kad islipes zmogus is autobuso eina tiesiai I automagistrale?

    Pranešti Lengvas Ketvirtadienis, 2014 sausio 23 18:06 Komentaro nuoroda
  • Noretu ir padarytu, matyt nei patiems reikia, nei ju vaikai nesivazineja. Sustojimas ten reikalingas!!

    Pranešti Jola Ketvirtadienis, 2014 sausio 23 17:43 Komentaro nuoroda
  • O cia nera jungiamoji sankryza i Gargzdus ir Kretinga. Tada negalima vaziuoti ir i Kilena del saugumo :)

    Pranešti vaida Ketvirtadienis, 2014 sausio 23 15:55 Komentaro nuoroda
  • Nemanau, kad kasnors varginsis išsukinėt:(

    Pranešti Aida Ketvirtadienis, 2014 sausio 23 15:41 Komentaro nuoroda
  • Tačiau prie pat Kilenos yra išsukimas į Gargždus/Kretingą...autobusai (esant reikalui) galėtų išsukti ir tame kelyje padarius stotelę sustoti, o paskui sėkmingai (nesugaišus daug laiko) grįžti į automagistralę... juk tai įmanoma, ar ne?

    Pranešti Gintarė Ketvirtadienis, 2014 sausio 23 15:15 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 266 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,