Mano Gargždai



Mešką gali pažadinti ir teismo nutartis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Pernai lapkričio pabaigoje mešką nutarta konfiskuoti, tačiau aplinkosaugininkai to padaryti nesugebėjo. © Eimanto CHACHLOVO/ve.lt nuotr. Pernai lapkričio pabaigoje mešką nutarta konfiskuoti, tačiau aplinkosaugininkai to padaryti nesugebėjo. © Eimanto CHACHLOVO/ve.lt nuotr.

Klaipėdos rajone esančio zoologijos sodo gyventoja rudoji meška Maša kol kas gali ramiai miegoti žiemos miegu, o žodį dėl jos ateities privalės tarti ir teismas.

Praėjusių metų lapkričio pabaigoje Edvardo Legecko įkurtame zoologijos sode reidą surengė aplinkosaugininkai - jie tikrino informaciją dėl kai kurių gyvūnų laikymo teisėtumo.

Nustatyta, kad keli meškėnai bei rudoji meška Klaipėdos rajone laikomi neteisėtai, ir E. Legeckui už tai skirta 600 litų bauda, taip pat nutarta konfiskuoti gyvūnus. Dėl meškėnų išgabenimo klausimų nekilo, tačiau nesugebėta išvežti iš žiemos miego prižadintos meškos Mašos.

Ši po aplinkosaugininkų reido netrukus vėl užsnūdo ir miega iki šiol, o jos šeimininkas per tą laiką bando savo globotinę išsaugoti. E. Legeckas kreipėsi į Klaipėdos rajono apylinkės teismą ir apskundė Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos paskirtą nuobaudą.

Nutartis kol kas nepaskelbta. Jeigu ji bus palanki E. Legeckui, dešimtmetį zoologijos sode gyvenanti meška liks čia ir toliau, tačiau priešingu atveju jam teks su šia keturkoje atsisveikinti - aplinkosaugininkai žada gyvūną konfiskuoti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 486 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,