Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savivaldybės vadovų susitikimas su Ministru Pirmininku – už uždarų durų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vicemerė V. Riaukienė, meras V. Dačkauskas, premjeras S. Skvernelis, vicemerė R. Cirtautaitė ir Administracijos direktoriaus pavaduotojas Č. Banevičius. Kristinos Abromavičiūtės nuotr. Vicemerė V. Riaukienė, meras V. Dačkauskas, premjeras S. Skvernelis, vicemerė R. Cirtautaitė ir Administracijos direktoriaus pavaduotojas Č. Banevičius. Kristinos Abromavičiūtės nuotr.

Ketvirtadienį Klaipėdos rajone lankėsi Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. Po apsilankymo Klaipėdos rajono amatų centre Veiviržėnuose, premjeras vyko į Savivaldybę, kur su rajono vadovais uždarame susitikime kalbėjo aktualiomis temomis – dėl daugiafunkcio sporto centro Gargžduose statybos ir Kelių plėtros programos.

 

Kaina – per didelė

Panašu, kad Klaipėdos rajono savivaldybės svajonė artimiausiu metu Gargžduose pastatyti daugiafunkcį sporto centrą – bliūkšta. Pradžioje planuota, kad projektas atsieis 15 mln. eurų, bet UAB „Peritus sprendimai“ pristačius projekto iki-galimybių studijos rezultatus, paaiškėjo, kad sąmata išaugo iki 20,6 mln. eurų.

„Manau kaina didelė, labai didelė, tai turi įvertinti specialistai. Galima projektą vykdyti etapais, orientuojantis į pagrindinę veiklą – baseiną. Bet tikrai ne tokiomis sumomis“, – po susitikimo su Savivaldybės vadovais žurnalistams sakė Ministras Pirmininkas.

Primename, kad planuojamas sporto ir sveikatingumo kompleksas turėtų išdygti S. Dariaus ir S. Girėno g. 4, Gargžduose. 3 ha plote suprojektuoti trys pastatai, kurių bendras plotas – virš 13 tūkst. kv. m. Viename pastate turėtų būti įrengtas 4 takų po 25 metrus plaukimo baseinas su pakeliamu stogu, antrame – universali sporto salė, trečiame – ledo arena.

Projekte taip pat numatyta nemažai lauko aikščių: tinklinio, krepšinio, teniso, badmintono, mini golfo. Atsirastų ir vaikų žaidimo aikštelė, mažosios architektūros elementai. Planuojama prie šio sporto centro pasodinti net 153 medžius, įrengti 4-ias elektromobilių užmaitinimo stoteles.

 

Ministras Pirmininkas S. Skvernelis. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Projektą vykdys etapais?

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis teigė, projekto reikalingumu neabejojantis, bet dėl per didelės kainos siūlo jį vykdyti etapais: „Daugiafunkcis centras kol kas lieka projekto lygmenyje, nes kelia daug abejonių patys mastai ir kaina. Kol abejonės nebus išsklaidytos – nieko nevyks. Ginčytis, kad daugiafunkcio centro reikia – neverta, bet ar tokio, už tokią sumą – neišgirdau argumentų.“

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas teigė, kad pagal optimistines prognozes, išsprendus finansavimo klausimą ir gavus lėšų visam kompleksui, daugiafunkcis centras atsirastų 2019–2021 m. Iki to laiko planuojama atsižvelgti į premjero siūlymą statyti tik baseiną, prie kurio vyriausybė žadėjo finansiškai prisidėti, po to žadama ieškoti finansavimo kitiems objektams, projektą bus stengiamasi įgyvendinti kuo greičiau.

„Premjerui įteikiau raštą, pateikėme prašymą gauti 4 mln. per 2019–2020 m., lauksime atsakymo. Bendrausime su premjero patarėju Elvinu Jankevičiumi, kuruojančiu šį klausimą ir ieškosime sprendimo būdų. Savivaldybė susitarė eiti dviem keliais – privačios viešosios partnerystės būdu arba pasiskolinti lėšų ir skelbti konkursą rangovui. Žiūrėsime, kokias kainas siūlys, kiek reikės perprojektuoti. Man atrodo, jog dabartinį projektą reikia išmesti į šiukšlių dėžę ir projektuoti naują – su skardos stogu. Mes norime šiuolaikiško, modernaus 21 amžiaus pastato, o ne 19 amžiaus statybų objekto. Variantų yra galybė ir mes juos nagrinėjame. Nuo šiol klausimą derinsime gal ne su pačiu premjeru, o su patarėjais“, – naujienų portalui mano-garzdai.lt komentavo meras.

 

Premjeras astsako į žurnalistų klausimus. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Uždarame susitikime – tiesioginė Administracijos direktoriaus kalba

Ministro Pirmininko pageidavimu, susitikimas, kuriame dalyvavo ir Seimo nariai Petras Gražulis bei Bronius Markauskas, su Savivaldybės vadovais vyko už uždarų durų – žiniasklaidos atstovų buvo paprašyta palaukti, kol pasitarimas pasibaigs.

Tiesa, įpusėjus pokalbiui, žurnalistų nuostabai, iš oficialios Klaipėdos rajono savivaldybės feisbuko paskyros prasidėjo tiesioginė susitikimo transliacija. Nekokybiškoje apie 4 min. vykusioje transliacijoje girdėti tik Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Sigito Karbausko kalba.

Meras, paklaustas, kaip vertina šią situaciją, teigė nieko nežinojęs: „Man tai buvo staigmena, į šį klausimą turėtų atsakyti Administracijos direktorius, jis tą moterį atsivedė, jis ir turėjo kontroliuoti jos veiksmus. Mes nežinojome, kad ji mus transliuos. Visi buvome nustebę ir šokiruoti.“

Po susitikimo, žiniasklaidos atstovams ir apsaugos darbuotojams informavus apie susidariusią situaciją, premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas irgi liko nustebęs: „Tokie dalykai derinami iš anksto, pirmą kartą matau, kad uždaras pokalbis būtų transliuojamas į feisbuką.“

Paprašytas pakomentuoti situaciją, Sigitas Karbauskas teigė, kad viskas gerai, transliaciją iš jo tarnybinio telefono vykdė visuomeninė padėjėja, o žurnalistų neįsileista, nes jie pataikaudami iškreipia informaciją.

„Taip ir turi dirbti Savivaldybės viešieji ryšiai. Esame vieši asmenys ir jei mes jau turime slėptis nuo kažko – čia pats baisiausias dalykas. <...> Man iš viso nepriimtini uždari susitikimai“, – sprendimą nepaisyti premjero prašymo grindė S. Karbauskas.

Klaipėdos rajono savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Daiva Beliokaitė teigė, kad transliacija – Administracijos direktoriaus sumanymas: „Aš buvau komandiruotėje, o mano darbuotoja atostogavo. Susitarėme su Raimonda Kučinskaite (Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja – aut. past.), kad ji pafotografuos, o direktorius sugalvojo taip ir tiek. Be abejo, jei buvo iš premjero komandos prašymas žurnalistų neįleisti į susitikimą – gal čia ir ne visai gerai išeina. Kita vertus – visi esame vieši asmenys.“

 

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus komentarą rasite ČIA.              

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,