Mano Gargždai



Vakaro rungtynės: „Banga“ – „Kupiškis“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

Šiandien (šeštadienį) 19 valandą Gargždų miesto stadione „Banga“ susitiks su I lygoje debiutuojančiu „Kupiškiu“.

 

Tai tikriausiai bus pirmoji oficiali Gargždų ir Kupiškio futbolininkų akistata per visą Lietuvos futbolo istoriją. Nei sovietiniais metais, nei atkūrus Nepriklausomybę Kupiškio komandoms neteko rungtyniauti aukščiausiose lygose, o sovietinėse žemesnėse lygose keliai nesusikirsdavo dėl tuometinės futbolo sistemos, kai komandos rungdavosi regionuose.

Per pastaruosius 28 metus nei vienai Kupiškio komandai neteko rungtyniauti net ir trečioje Lietuvos futbolo pakopoje. Tad kupiškėnų pasiryžimas dalyvauti I lygos licencijavimo procese nustebino ne vieną Lietuvos futbolo gerbėją. Dar labiau nustebino LFF Vykdomojo komiteto sprendimas leisti „Kupiškio“ komandai išimties tvarka dalyvauti 2018 metų I lygos pirmenybėse, nors kupiškėnams nepavyko įvykdyti net ir visų licencijavimo reikalavimų.

Paskubomis suburta „Kupiškio“ komanda prieš sezoną sužaidė tik vienerias rungtynes (0:5 nusileido „Panevėžiui“) ir praktiškai be rimtesnio pasiruošimo dviem pralaimėjimais startavo I lygoje. Pirmajame ture kupiškėnai 0:4 turėjo pripažinti Telšių „Džiugo“ pranašumą, o antrajame ture 0:3 pralaimėjo Kėdainių „Nevėžiui“.

Tikėtina, kad šie rezultatai ne tiek parodo tikrąjį „Kupiškio“ pajėgumą, kiek yra nulemti prasto pasirengimo. Iš įvairių klubų surinkti futbolininkai dar nespėjo atrasti bendros kalbos aikštėje, nors dalis iš jų turi nemenką patirtį. L. Sendžikas praėjusiais metais atstovavo Kauno „Žalgiriui“ ir Alytaus „Dainavai“, D. Nebilevičius, U. Obolevičius, kamerūnietis R. Song ir ukrainietis Y. Podo rungtyniavo „Panevėžyje“, iš „Pakruojo“ atvyko A. Šteinas ir E. Stankevičius. Prieš pat startą iš „Stumbro“ kupiškėnai pasiskolino puolėją Sheriff Mohammed (Gana). Mažiau patirties turi tik „Kupiškio“ jaunimas, iki tol daugiausiai atstovavęs Panevėžio komandoms jaunimo pirmenybėse.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 466 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,