Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose įgyvendintas projektas pretenduoja laimėti „Europos burę“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Ką veikti? Tai klausimas, kurį bent kartą esame sau uždavę. Paauglystėje jis kyla iš nuobodulio, kai aplink nėra draugų, kuo užsiimti ir kur išeiti. Ką daryti, kad jauni žmonės, gyvenantys ne didmiestyje, nejaustų nuobodulio ir savo mieste rastų viską, ko gali prireikti ir mokslams, ir pramogoms? Vienas geriausių pavyzdžių – Gargždai, kurie savo mieste pasitelkę Europos Sąjungos (ES) investicijas kuria jaunimui patrauklią šiuolaikišką aplinką.

 

Gargždiškių įgyvendintas ES investicijų projektas nominuotas geriausių projektų konkurse „Europos burės“ ir pretenduoja laimėti apdovanojimą nominacijoje „Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą“. Balsą už šį projektą galite atiduoti http://www.esinvesticijos.lt/lt/europos-bures-2018.

 

Viskas prasidėjo nuo parko

Adelija Radžienė, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyr. specialistė jau 15 metų dirbanti jaunimo reikalų koordinatore, žino, ko reikia jauniems žmonėms.

„Mažame mieste jauniems žmonėms reikia kokybiškos ir saugios erdvės ne tik mokymuisi, bet ir laisvalaikiui“, – sako A. Radžienė.

Pastaraisiais metais jos iniciatyva Gargžduose buvo imtas įgyvendinti ES investicinių fondų projektas, kurio metu miestas iš esmės pasikeitė ir atsivėrė jauniems žmonėms. Miesto pelkės virto modernia laisvalaikio zona, o apleistas savivaldybės garažas – šiuolaikiška, urbanistine kūrybos erdve. Atidarytas ir Atviras jaunimo centras (AJC) buriantis ir aktyvius, ir socialiai pažeidžiamus jaunus žmones.

Kelis metus užtruko, kol pelkėtoje miesto teritorijoje įsikūrė nuostabus laisvalaikio parkas.

„Per 3 metus čia atsirado scena, aikštelė riedutininkams, pasivaikščiojimo takai, suoleliai, treniruokliai, smėlio tinklinio aikštė, kuriais naudojasi visi miesto gyventojai“, – sako projekto iniciatorė ir vadovė A. Radžienė.

 

Investicijos jaunimui – investicijos visiems

Specialistė tiki, kad viskas prasideda nuo žmonių, todėl svarbu investuoti į jaunimą: „Jauni žmonės miestui yra labai svarbūs – juose sutelkta gyvybė ir energija. Mažo miesto jaunimas yra paaugliai, vyresnių klasių moksleiviai. Visi kiti – išvyksta į universitetus, keliasi gyventi į didesnius miestus, o jų vietoje išauga nauji lyderiai, kurie skatina ir įkvepia vieni kitus.“

Įgyvendinant ES investicijų projektą buvo ne tik atnaujinta parko teritorija – įsikūrė ir Atviras jaunimo centras bei neįprasta kūrybinė erdvė nenaudojamame savivaldybės garaže.

„Nuo pat pradžių suvokiau, kad šiuo projektu labai daug užsimojome. Pastarieji metai buvo vieni intensyviausių mano gyvenime, tačiau dabar matau, kad pastangos nenuėjo veltui – provincijoje jaunimui trūksta neformalių susibūrimo vietų, kuriose galėtų užsiimti prasminga veikla, bendrauti, susipažinti. Rekvizitus turime, tereikia lėšų, pastangų ir didelio noro“, – pasakoja A. Radžienė.

Moteris džiaugiasi, kad gargždiškiai palaiko jos inicijuotą projektą – jauni žmonės aktyviai buriasi naujajame centre, savivaldybė remia ir prisideda prie ES finansavimo.

„Toks palaikymas yra labai svarbus. Be aplinkinių geranoriškumo ir galimybės kreiptis į investicinius fondus, neturėtume galimybių, keistis“, – sako A. Radžienė.

Gargžduose įgyvendintą šiuolaikiškos aplinkos kūrimo projektą konkurso „Europos burės“ komisija įvertino kaip vieną geriausių visoje Lietuvoje – šiuo metu jis varžosi dėl galimybės laimėti apdovanojimą.

Projektų vykdytojus galite palaikyti balsuodami tinklalapyje http://www.esinvesticijos.lt/ – čia rasite visą aktualią informaciją apie 2014–2020 m. ES investicinių fondų lėšas Lietuvoje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,