Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų „Vaivorykštės“ matematikai domėjosi istorija

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Dalios Bendikienės nuotr. Dalios Bendikienės nuotr.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistai Monika Bambalaitė (IIIa), Dainius Jančauskas (IIIa), Solveiga Danielkutė (IIb), Viltė Dargytė (IIb), Marija Stalmokaitė (Ia), Antanas Butkus (Ia) garsino savo mokyklos vardą jau ne pirmą kartą rengiamoje moksleivių mokslinėje matematikos konferencijoje „Matematika iš amžių glūdumos. Senovės Graikija“ ir integruoto matematikos ir menų projekto protų kovose užėmė II vietą.

 

Šis renginys vyko Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijoje, į kurią susibūrė 9–12 klasių moksleiviai iš aplinkinių mokyklų: „Varpo“ gimnazijos, Palangos senosios gimnazijos, „Vėtrungės“ gimnazijos, „Ąžuolyno“ gimnazijos ir kt. Gimnazijų stipriausi matematikai ir šįkart parodė, kad yra ir kūrybingi, ir pastabūs. Kiekviena komanda privalėjo paruošti informacinį prisistatymą apie senovės matematiką Graikijoje.

Gimnazistės Solveiga Danielkutė ir Viltė Dargytė parengė labai įdomų bei įtraukiantį pranešimą „Geometrinių kūnų pradmenys bei skaičiavimo filosofijos pradžia Antikos laikais“. Antrokės supažindino auditoriją su „matematikos“ sąvoka, svarbiausiomis Antikos laikų matematikų teorijomis, kuriomis rėmėsi praktikoje. Daugiausiai dėmesio gimnazistės skyrė Platono teorijai, nes kūnų pritaikymas prie painios planetų tarpusavio išsidėstymo sistemos leido padaryti išvadą, kad planetų orbitos yra elipsės.

Taip pat galėjome išgirsti bei pamatyti ir kitų mokinių šaunius, intriguojančius kūrybinius pranešimus, komandų prisistatymus. Labiausiai sužavėjo Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos mokinių priėmimas, pasiruošimas moksleivių mokslinei matematikos konferencijai, buvome nustebinti vaidinimu, skirtu garsiesiems graikų matematikams. Konferencijos pabaigoje įteiktos rankų darbo padėkos bei saldžios dovanos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,