Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Atviros dienos kaime”: atvykite, pamatykite, pamilkite

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Visi, norintys susipažinti su kasdiene ūkininkų veikla, iš pirmų lūpų išgirsti ir pamatyti, kokį kelią nukeliauja mūsų pamėgti produktai, kol patenka ant stalo, gegužės 11–13 d. laukiami Lietuvos sodybose bei ūkiuose, dalyvaujančiuose akcijoje „Atviros dienos kaime“.

 

Ši akcija Lietuvoje organizuojama antrus metus, o Latvijoje ji vyks jau penktą kartą. Tam, kad lankytojai spėtų pasisvečiuoti ne tik gimtosios šalies kaime, bet ir pas kaimynus, šiemet „Atviros dienos kaime“ Latvijoje vyks kiek anksčiau – gegužės 4–5 d.

Net 200 ūkių bei sodybų Lietuvoje bei Latvijoje kvies miestiečius praleisti savaitgalį kaime ir susipažinti su gyvenimu jame. Kiekvienas duris atversiantis šeimininkas akcijos dienomis bus paruošęs išskirtinių pasiūlymų. Lankytojai bus kviečiami pasimėgauti kaimo siūlomomis pramogomis bei veiklomis, įsigyti užaugintų bei pagamintų produktų ar tiesiog sužinoti apie galimybes atostogauti kaime.

Tad visus, norinčius pamatyti, kaip rūkoma žuvis, kepama duona, veliama vilna ar lipdomi molio dirbiniai, kviečiame atvykti, mėgautis Lietuvos kaimu, pažinti ir pamilti jį.

Praėjusiais metais vykusioje akcijoje 190 ūkių ir sodybų Lietuvoje bei Latvijoje sulaukė net 5 000 lankytojų, šiemet tikimasi dar daugiau svečių, neabejingų kaimo teikiamoms galimybėms.

Visą informaciją, sodybų ir ūkių kontaktus, jų akcijos pasiūlymus galite rasti ČIA.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,