Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose prasidės naujo daugiabučio statybos

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Senus garažus keis gyvenamasis namas. Kristinos Abromavičiūtės nuotr. Senus garažus keis gyvenamasis namas. Kristinos Abromavičiūtės nuotr.

Gargžduose prie Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus pastato (Kvietinių g. 9D) prasidėjo griovimo darbai – vietoj senų garažų netrukus čia atsiras naujas 10-ies butų UAB „Vlastona“ statomas daugiabutis.

 

Kaip naujienų portalui mano-gargzdai.lt pasakojo įmonės direktorius Vladas Stonys, šalia Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus pastato, nugriovus garažus, bus statomas trijų aukštų daugiabutis namas su mansarda. Jame bus dešimt įvairaus dydžio butų, parduodamų su pilna arba daline apdaila.

V. Stonio teigimu, maksimali kaina su pilna apdaila gali siekti 1 500 eurų už kv. m, kiekvienam butui taip pat bus suteikiami ir sandėliukai rūsyje. Namo teritorija bus aptverta, kieme įrengta vaikų žaidimo aikštelė, o greta esančioje valstybinėje žemėje – 18 vietų automobilių stovėjimui. Gruodžio pabaigoje vykusiame Tarybos posėdyje politikai pritarė, kad UAB „Vlastona“ savo lėšomis atliktų automobilių stovėjimo vietų projektavimo ir įrengimo darbus valstybinėje žemėje – kieme tarp Klaipėdos g. 22 namo ir Kvietinių gatvės 9B ir 9E namų.

UAB „Vlastona“ direktorius akcentavo, kad namas bus A+ energinio naudingumo klasės, jo apdaila taip pat netipinė – klinkeris.

„Šilumą tieks AB „Klaipėdos energija“, bet namas turės atskirą modulinę sistemą viduje, todėl žmonės galės reguliuoti šildymą pagal savo poreikius, name taip pat bus įrengti ir saulės kolektoriai, kurie stipriai dengs šilumos gaminimo nuostolius“, – naujo statinio privalumus vardijo pašnekovas.

Jis sakė, kad statybos galutinai užbaigtos turėtų būti per metus nuo jų pradžios. Įmonės vadovas pridūrė, kad statinio vieta – patraukli ir unikali, ateityje yra numatyta nugriauti visus ten esančius garažus, o jų vietoje turėtų atsirasti trys pastatai.

„Mūsų įmonė turi daugiametę praktiką kaip statybos rangovė pastatų šiltinimo ir renovacijos srityse. Kiekvienais metais apšiltiname apie 20 tūkst. kv. m pastatų“, – įmonę trumpai pristatė jos vadovas.

Remiantis rekvizitai.lt duomenimis, UAB „Vlastona“ dirba 17 darbuotojų, apyvarta be PVM 2017 metais siekė 1 000 001–2 000 000 Eur.

 

K. Abromavičiūtės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,