Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje studentai dalijosi tarptautine patirtimi

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos valstybinės kolegijos nuotr. Klaipėdos valstybinės kolegijos nuotr.

Vakar Klaipėdos valstybinės kolegijos Verslo fakultete vyko renginys „Tarptautinė studentų patirtis: tarptautiškumas imitacinėse bendrovėse (IB) ir „Erasmus“ studentų patirtis“.

 

Renginį pradėjo praktinio mokymo vadovė Adelė Stonienė, pasveikindama visus susirinkusius. Ji pažymėjo, kad bendradarbiavimas su pasauliniu imitacinių įmonių tinklu „Europen-Pen International“ yra vienas pagrindinių imitacinės bendrovės uždavinių skatinant studentų tarptautiškumą.

Vadovė pasidalino verslumo įgūdžių ugdymo tarptautiniais pasiekimais imitacinėse bendrovėse ir paminėjo, jog šiuo metu Lietuvoje veikia 50 imitacinių bendrovių, iš jų 10 akredituotos „Europen-Pen International“ sertifikatais. Klaipėdos valstybinėje kolegijoje akredituotos yra net 4 imitacinės bendrovės. Studentai, atlikę praktiką akredituotose imitacinėse bendrovėse ir puikiai parengę „Europen“ ataskaitą, gali gauti „Europen-Pen International“ kokybės pažymėjimą, kuris pripažįstamas 42 pasaulio šalyse. Šiuo metu Lietuvoje išduoti 262 „Europen-Pen International“ kokybės sertifikatai. Klaipėdos valstybinė kolegija gali didžiuotis, nes iš jų 142 yra išduota KVK studentams: 139 – Verslo fakulteto ir 3 – Technologijų fakulteto.

Adelė Stonienė perdavė Mariaus Ignatonio, Lietuvos imitacinių bendrovių asociacijos „LIBA“ prezidento, sveikinimo žodžius studentams, kurie sėkmingai parengė „Europen-Pen International“ kompetencijų aplankus ir gavo tarptautinius pažymėjimus. Prezidentas dėkojo ir imitacinių bendrovių veikloje dalyvaujantiems pedagogams už jaunimui skirtą dėmesį ir kantrybę, už ugdymą ir įkvėpimą, už jaunosios kartos gyvenimo kelio praturtinimą.

Verslo fakulteto dekanė Asta Pancerovienė, sveikindama renginio dalyvius, linkėjo studentams sukaupti tokį žinių ir įgūdžių bagažą, kuriame būtų sutalpintos pačios reikalingiausios kompetencijos, padėsiančios sėkmingai integruotis į nacionalinę bei tarptautinę darbo rinką.

 

Akimirka iš renginio. Klaipėdos valstybinės kolegijos nuotr.

 

Renginio metu „Europen-Pen International“ sertifikatai bei atminimo dovanėlės buvo įteikti šiems Verslo fakulteto studentams: Vestinai Kulėšaitei, Rūtai Eitutytei, Dianai Aurylaitei, Redai Domresaitei, Dovydui Každailiui, Brigitai Nemčiauskaitei, Laurai Sodytei ir du sertifikatai buvo įteikti Technologijų fakulteto studentėms Ingai Macijauskaitei ir Gabrielei Valančiūtei.

Tarptautinių ryšių specialistė Ina Berenytė dalinosi savo patirtimi ir „Erasmus“ mainų programos privalumais. Skatino studentus aktyviau dalyvauti „Erasmus“ programoje, nes tai padeda įgyti tarptautinės patirties.

Renginio metu buvo demonstruojamas filmas, kuriame studentai dalijosi įspūdžiais iš vasario mėnesį vykusios 12-osios tarptautinės imitacinių bendrovių mugės, kuri organizuota Celje mieste, Slovėnijoje. Mugėje dalyvavo 50 imitacinių bendrovių iš penkių šalių: Austrijos, Bulgarijos, Kroatijos, Slovėnijos ir Lietuvos. Į kelionę vyko 5 šalies komandos. Viena iš šių komandų – tai Klaipėdos valstybinės kolegijos Verslo fakulteto imitacinė bendrovė „Pamarys“, kuriai vadovavo lektorė Vida Žvinienė.

Į kelionę komandos išvyko Lietuvos atkūrimo šimtmečio išvakarėse, todėl visos kelionės metu komandas lydėjo trispalvė. Šios idėjos vedami, penkias šalies vėliavas komandos nešė per penkias šalis: Lietuvą, Lenkiją, Čekijos Respubliką, Austriją ir Slovėniją.

Tarptautinėje imitacinių bendrovių mugėje, IB „Pamarys“ komanda laimėjo apdovanojimą už geriausią šalies pristatymo idėją. Tai tikrai puikus įvertinimas, garsinant Lietuvos atkūrimo šimtmetį.

Už pasiektus rezultatus, Lietuvos ir kolegijos vardo garsinimą IB „Pamarys“ komandos narės – verslo vadybos studentės Nemčiauskaitė Brigita, Domresaitė Reda ir turizmo administravimo studentės Vestina Kulėšai, Rūta Eitutytė ir Diana Aurylaitė – apdovanotos Verslo fakulteto dekanės Astos Pancerovienės padėkomis bei atminimo dovanėlėmis.

Renginio metu Verslo fakulteto studentai dalijosi savo studijų ir atliktos praktikos užsienio šalyse, pagal „Erasmus“ mainų programą, patirtimi.

Sveikatingumo paslaugų vadybos programos studentai Milda Rimeikaitė ir Justas Gečas pasidalino įspūdžiais apie praktikos atlikimą Graikijoje. Apie puikiai praleistą laiką ir studijas Rygoje, ISMA universitete, pristatė studentas Paulius Puidokas.

Savo patirtimi apie studijas Pamukkalės universitete, Denizli mieste, Turkijoje, pasidalino ir Turizmo administravimo programos studentė Laura Jucevičiūtė.

Renginio vedėja Gabrielė Starkutytė paragino susirinkusius drąsiai siekti „Europen-Pen International“ sertifikatų, aktyviau dalyvauti „Erasmus“ mainų programoje ir drąsiai rinktis studijas ar praktikos vietas užsienyje, nes tai – galimybė pamatyti pasaulį, patirti naujus įspūdžius, pažinti kitas kultūras, susirasti bendraminčių, tobulėti bei įgyti naujų kompetencijų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,