Mano Gargždai



Turistus į Klaipėdos rajoną vilioja istoriniu laivu

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajoną aplankyti kviečia istorinio laivo modelis. mano-gargzdai.lt nuotr. Klaipėdos rajoną aplankyti kviečia istorinio laivo modelis. mano-gargzdai.lt nuotr.

Šiandien Vilniuje atidaryta tarptautinė turizmo, laisvalaikio ir sporto paroda „Adventur 2014“. Valstybinis turizmo departamento stendas-parkas 3 „LITEXPO“ salėje pateikia naujas idėjas kelionėms ir patyrimams Lietuvoje.  Tarp 25 Turizmo informacijos centrų iš visos Lietuvos – ir Gargždų turizmo informacijos centras.

Klaipėdos rajoną reprezentuoja ir turistus apsilankyti kviečia XIX-XX a. reizinės modelis, saugomas Gargždų krašto muziejaus filiale Drevernoje. Pagal panašų modelį pastatytu senoviniu krovininiu reisiniu burlaiviu planuojama plukdyti visus norinčius jau šią vasarą – rugpjūčio mėnesį. Laivas stovės ir plaukios iš Drevernos prieplaukos.

 Tai bus vienintelis tokio tipo senovinis Kuršmarių laivas Lietuvoje ir papildys istoriją menantį archajišką marių laivyną. Tikimasi pritraukti kuo daugiau turistų į Dreverną – unikalias žvejų tradicijas turintį Klaipėdos rajono kaimą, paversti jį didžiausiu turistų ir žvejų mėgėjų centru Vakarų Lietuvoje.

Kiti parodos dalyviai kvietė pabraidyti tvenkinyje, parke pūsti muilo burbulus, paragauti Mažosios Lietuvos pyragų su kafija arba tradicinio suvalkietiško meškašūdzio, išsidrožti vėtrungę, nusifotografuoti su tautiniu kostiumu arba gintarine „Mis Lietuva 2013“ ir dar daugiau.

 „Paroda ADVENTUR yra labai svarbi ir savalaikė, nes vietinio turizmo reikšmė ir mastai vis auga. Mūsų vertinimais, pernai po Lietuvą keliavo net 2,6 mln. gyventojų, t.y. 3 proc. daugiau nei 2012 m. (palyginimui – į užsienio keliones 2013 m. leidosi 1,8 mln. lietuvių). Galime konstatuoti, kad vietinių turistų skaičius galų gale pasiekė prieškrizinį 2008 m. lygį. Tai rodo, kad šalis atsigavo, o žmonės vis labiau domisi savo kraštu. Ir jie pasirenka ne tik tradicinius maršrutus į kurortus ar didžiuosius miestus, bet lanko ir kitas per 23 Nepriklausomybės metus atsinaujinusias ar naujai įkurtas turistines vietas. Ši paroda – pati tinkamiausia platforma susipažinti su šviežiausiomis labai kūrybingo mūsų turizmo verslo idėjomis, turizmo naujovėmis bei galimybėmis ir ieškoti įkvėpimo kelionėms po Lietuvą“, - į „ADVENTUR“ kviečia Valstybinio turizmo departamento vadovė dr. R. Balnienė.

 

Nuotraukose - akimirkos iš parodos ,,Adventur 2014":

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 521 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,