Mano Gargždai



Pritarta tilto į Kuršių neriją idėjai

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
 © KVJUD vizualizacija © KVJUD vizualizacija

Neringos savivaldybės taryba sausio 23-ąją vykusiame posėdyje protokoliniu nutarimu pritarė tilto į Kuršių neriją statybos idėjai.

Išreikšti savivaldybės tarybos poziciją šiuo klausimu pasiūlė Neringos savivaldybės tarybos narys socialdemokratas Arūnas Eimutis, kuris yra įtrauktas į darbo grupę dėl tilto statybos. Į darbo grupę, atstovauti neringiškių poziciją, yra įtrauktas ir Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

„Tiltas palengvintų Neringos gyventojų kasdienybę. Tai ir avaringumo mažinimo priemonė, ir efektyvi greitosios pagalbos suteikimo, gaisrų gesinimo priemonė ir ekologiškas susisiekimas su kitu krantu. Šiandien žinome savo rinkėjų nuomonę ir ją turime išreikšti“, - kalbėjo tarybos narys A. Eimutis.

Kaip pastebėjo tarybos narys A. Eimutis, pirmojo darbo grupės posėdžio metu teiginys, kad tiltas darys neigiamą įtaką Kuršių nerijos nacionaliniam parkui, nebuvo pagrįstas argumentais. Diskutuojant Neringos savivaldybės tarybos nariams pastebėta, kad tiltas būtų daug ekologiškesnė susisiekimo priemonė nei  keltas, kuris per metus atlieka 23 tūkst. reisų ir sudegina šimtus tonų dyzelinio kuro, taip į aplinką išmesdamas teršalus.

Anot tarybos narių, baimintis, kad tiltas tūrėtų įtakos nevaldomam transporto priemonių skaičiaus Kuršių nerijoje gausėjimui, nederėtų.  Reguliuoti transporto srautus ir toliau būtų galima esamomis priemonėmis.

Kaip teigė Neringos savivaldybės meras D. Jasaitis, tarybos nuomonė būtina, norint ir toliau atstovauti neringiškių poziciją.  Posėdžio metu atkreiptas dėmesys į tai, kad pritarimą tilto ar tunelio į Kuršių neriją statybai taryba išreiškė dar 2012-taisiais, derindama Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo plano sprendinius.

1 komentaras

  • Manau kad dar vienas kazkam labai pelningas reikaliukas kuri reikia prasukti.Kursiu nerijoje greitosios ir gaisrines sprendimas turetu buti sprendziamas manau ne tilto pastatymu.Unikalus gamtos kampelis tikrai pajus .

    Pranešti virginija Šeštadienis, 2014 sausio 25 02:20 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 411 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,