Mano Gargždai



Šįvakar Gargždų miesto stadione – LFF I lygos lyderių dvikova

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. Asociatyvi VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

Antradienį 19 valandą Gargždų miesto stadione „Banga“ susitiks su Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) komanda.

 

Ši dvikova – dėl jaunimo rinktinių rungtynių nukeltas pirmojo turo susitikimas. Kadangi per kitus tris turus abi komandos rungtyniavo itin sėkmingai ir kol kas neprarado nei taško – susitikimas tampa ir lyderių dvikova.

NFA komanda I lygoje atsidaro LFF Vykdomajam komitetui padarius išimtį, kadangi akademija nėra savarankiškas klubas ir licencijavimo procese apskritai negali dalyvauti.

Pagrindinis NFA dalyvavimo tikslas – suteikti progą 1999–2002 metais gimusiems talentingiems Lietuvos futbolininkams išmėginti jėgas vyrų futbole. Praėjusiais metais šie futbolininkai bandė semtis patirties II lygos Pietų zonoje, bet sulaukė ne itin didelio pasipriešinimo iš varžovų ir užtikrintai užėmė pirmąją vietą, iškovoję 16 pergalių, kartą sužaidę lygiosiomis ir patyrę tik vieną pralaimėjimą.

I lygos startas NFA taip pat susiklostė sėkmingai. Sunkiausia buvo pirmoji akistata, kai tik pačioje susitikimo pabaigoje pelnytas įvartis leido 1:0 įveikti Vilniaus „Vytį“, tuo tarpu kiti du varžovai buvo nugalėti lengviau: 3:1 – „Trakai B“ ir 5:1 – „Kupiškis“.

Iš viso pulko jaunųjų futbolininkų galima išskirti U-21 rinktinėje šiemet debiutavusius Džiugą Raudonių ir Domantą Putrių. Dauguma kitų NFA futbolininkų yra nuolat kviečiami į U-19 rinktinę, turi patirties atstovaudami U-17 rinktinei.

Beje, NFA sudėtyje yra ir keletas futbolininkų, kurie jau išaugę iš jaunimo amžiaus. Kol kas visose trijose rungtynėse žaidė 1996 metais gimęs Ainas Bareikis, prieš tai tris metus atstovavęs Kauno „Stumbrui“ A lygoje. Trumpai dvikovoje su „Trakais B“ aikštėje pasirodė ir trenerių štabe dirbantis 35 metų Nerijus Mačiulis, rungtyniavęs ne viename Lietuvos futbolo klube tiek A, tiek I lygose.

Jau tampa tradicija, kad „Bangos“ sudėtyje taip pat išvysime keletą jaunų futbolininkų. Ne tokia smagia tradicija tampa žaidėjų praradimai po kiekvienų rungtynių. Jei dvikovoje su „Kupiškiu“ „Banga“ ilgesniam laikui prarado D. Padaigį ir M. Gudauską, tai po rungtynių su „Uteniu“ prie jų dar prisijungė D. Zubauskas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 219 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,