Logo
 Spausdinti šį puslapį

Balsavimas dėl Savivaldybės pavadinimo keitimo – 3 variantai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Rajono politikai ir toliau gvildena klausimą dėl Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimo keitimo į Gargždų savivaldybę. Kitą savaitę Tarybos posėdyje politikai spręs, kuriam iš trijų siūlomų gyventojų apklausos būdų pritarti. Dalis Tarybos narių siūlo pavadinimo nekeisti, o kiti – keisti, tik nesutaria dėl gyventojų nuomonės apklausos būdo.

 

16 Tarybos narių vasarį ir kovo mėnesį teikė du prašymus skelbti rajono gyventojų apklausą dėl Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimo pakeitimo į Gargždų savivaldybę. Vadovaujantis LR vietos savivaldos įstatymais, būdą pasiūlo apklausos iniciatorius, o sprendimą dėl apklausos būdo priima savivaldybės taryba.

Vasario 23 d. teiktame prašyme nurodytas apklausos būdas – seniūnijų centrų gyventojų sueigose balsuojant. Šį prašymą pasirašė 11 Tarybos narių: Vaclovas Dačkauskas, Violeta Riaukienė, Jonas Dromantas, Andrius Adomaitis, Viktoras Kura, Martynas Pocius, Biruta Alšauskienė, Nerijus Galvanauskas, Audronė Balnionienė, Dainius Šatkus ir Andrius Vainius.

Kovo 29 d. 5 Tarybos nariai – Regina Kernagienė, Algirdas Liaudanskis, Aušra Norvilienė, Andžela Šakinienė, ir Voldimara Jasmontaitė – prisijungė prie prašymo skelbti apklausą dėl Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimo keitimo tiesiogiai įrašant gyventojų nuomonę apklausos dalyvių sąrašo lapuose. Kaip nurodoma aiškinamajame rašte, tikėtina, kad pritarus šiam būdui bus labiau atsižvelgiama į vietos sąlygas ir aplinkybes bei sumažintos žmogiškųjų išteklių sąnaudos.

Balandžio 10 d. 7 Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariai pasirašė reikalavimą skelbti Klaipėdos rajono savivaldybės gyventojų apklausą dėl klausimo: „Ar pritariate, kad Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimas liktų toks, kaip yra“. Reikalavime nurodytas apklausos būdas – tiesioginis gyventojų nuomonės įrašymas apklausos dalyvių sąrašo lapuose, pateikiant vieną iš dviejų atsakymų „Taip“ arbe „Ne“. Šį siūlymą pateikė Rasa Petrauskienė, Alfredas Šiaulys, Česlovas Tarvydas, Rūta Cirtautaitė, Dalija Šeporaitienė, Vaclovas Macijauskas ir Raimondas Simonaitis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,