Mano Gargždai



„Vaivorykštės“ gimnazistai nepraleido kūrybiškumo pamokų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vytauto Valaičio nuotr. Vytauto Valaičio nuotr.

Viešoji įstaiga „Kultūrinių projektų centras“ jau daugiau kaip dešimtmetį dirba su vaikais ir jaunimu Lietuvoje kultūrinės edukacijos srityje. Ji vykdo kino edukacijos projektą moksleiviams „KINO BUSAS“ bei, įgyvendinusi nacionalinį projektą „Mokausi iš kino“, ėmėsi naujo edukacinio kūrybingumo ugdymo projekto moksleiviams – „Ugdyk kūrybiškumą – taip gimsta išradimai!“.

 

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokiniai, paraginti etikos mokytojos Ilmos Agajan bei lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Zofijos Vaitkuvienės, taip pat įsitraukė į kūrybingumo mokymus – juk jie vyko mūsų gimnazijoje, kaip nepasinaudoti tokia puikia proga?! O dar mūsų drąsios mokytojos įtaigiai skatino išbandyti naujoves, susipažinti ir su kitokiais mokytojais, jų darbo būdais.

Gimnazistai visą savo darbo dieną aiškinosi, diskutavo, kas yra kūrybiškumas. Žinoma, vertinga buvo išklausyti ir kūrybiškumo raidos istorijos. Daugiau šurmulio sulaukė pratybos, kai imta analizuoti, kas yra kūrybingas kopijavimas, transformavimas, derinimas. Nuostabų ir šypsenų nestigo, kai susipažinome su istorijoje aprašytais kūrybiškiausiais asmenybių pavyzdžiais.

Padedami dėstytojų Stefanijos Jokšaitės ir Žygimanto Kudirkos mokiniai mokėsi kūrybingai kurti gyvenimo aprašymą, dirbti komandoje ir vaizdingai aprašyti nuotraukas. Pasitelkę fantaziją (šįkart – ne žinias!), gimnazistai atsakinėjo į užduotus klausimus, inscenizavo, kaip pristatyti save kūrybiškai, kad žmonės tave įsimintų.

Įsimintiniausia mokiniams užduotis – gyvenimo aprašymo kūrimas. Gavę užduotį ją atlikome standartiškai: gimimo data..., charakterio bruožai..., patirtis... – stengėmės laikytis žinomo šablono. O dėstytojų padedami gyvenimo aprašymą patobulinome taip, kad jis tapo kūrybišku bei šmaikščiu. Patys pastebėjome, jog iš tikrųjų toks gyvenimo aprašymas galėtų sužavėti darbdavį, būtent toks tekstas padėtų mus geriau įsiminti kaip asmenybę ir galbūt sudarytų sąlygas lengviau patekti į norimą darbą. Vyko netradicinės ir veiksmingos veiklos, atrodo, tą pačią akimirką keitusios dalyvių asmenybes.

Galima teigti – šie mokymai paskatino mokinius ir pačius imtis iniciatyvos tobulinti kūrybinį mąstymą. Dar kartą išgirdę, jog mokėjimas kūrybiškai mąstyti, irgi yra raktai į sėkmę, įsitikinome – save lavinti naudinga visiems, tik reikia išdrįsti arba net prisiversti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 399 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,