Mano Gargždai



Akcija „Darom 2018“: aplinką tvarkė 2,5 tūkst. rajono gyventojų (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų miesto bendruomenė tvarkė parką. S. Vaičienės nuotr. Gargždų miesto bendruomenė tvarkė parką. S. Vaičienės nuotr.

Balandžio 21 d. visoje Lietuvoje vyko tradicinė, jau 11-oji aplinkos švarinimo ir tvarkymo akcija „Darom“. Prie pilietinės akcijos prisijungė ir neabejingi Klaipėdos rajono gyventojai, kurių šiemet susirinko itin gausiai – 2,5 tūkst.

 

Žmonės – sąmoningesni

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vyr. specialistė Kristina Stulpinienė naujienų portalui mano-gargzdai.lt teigė, kad prisijungusių prie akcijos žmonių galėjo būti ir daugiau, tik jie neįtraukti į statistiką – pasinaudoję geru oru rajono gyventojai tvarkė namų, sodų aplinkas.

Klaipėdos rajone šiemet buvo užregistruoti 87 tvarkytini taškai. Kaip informavo Savivaldybės specialistė, mišrių komunalinių atliekų šiuose taškuose surinkta 28 t., o žaliųjų atliekų – 14,5 t.

„Surinktas didelis kiekis padangų, statybinių atliekų, tekstilės, stiklo, plėvelės ir žaliųjų atliekų, kurias išmeta tiesiog su maišais. Jei žaliosios atliekos būtų išpilamos pamiškėje, didelės bėdos nedarytų – sudegraduotų, bet kai paliekama maiše – jos negali natūraliai suirti. Šiais metais užregistruota daugiau tvarkomų taškų, todėl ir šiukšlių kiekis surinktas didesnis. Lyginant su tuo, kas buvo prieš 10 metų, galime sakyti, kad žmonės yra sąmoningesni, bet dar trūksta iki to, kad suprastų, jog yra specialiai tam skirtos KRATC aikštelės, kur gyventojai gali priduoti padangas – nuo vieno žmogaus per metus galima priduoti 5 padangas. Taip pat šiose aikštelėse priima žaliąsias atliekas, statybines atliekas, tekstilę, buitinę techniką ir kt. atliekas. Už jas neimamas joks mokestis“, – komentavo K. Stulpinienė.

Visos akcijos metu surinktos šiukšlės nukeliavo į UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrą.

 

Dovilų etninės kultūros centro nuotr.

 

Aktyvios bendruomenės

Prie šių metų pilietinės akcijos prisidėjo visos be išimties rajono seniūnijos, ypač aktyviai dalyvavo miestų ir miestelių bendruomenės, abejingos neliko ir įvairios organizacijos.

Gargždų miesto bendruomenė tvarkė miesto parką – griebė lapus, rinko nukritusias šakas ir šiukšles. Po darbų gargždiškiai ilsėjosi, vaišinosi grikių koše.

„Esame labai dėkingi visiems atėjusiems miestiečiams. Taip pat dėkojame TAU (Trečiojo amžiaus universiteto) studentams, Gargždų šaulių 309 kuopai bei Lapių mokyklos vaikams, kurie mums padeda jau ne pirmą kartą. Taip pat esame labai dėkingi mūsų rėmėjams Sigitai ir Viktorui, bei Gediminui Venckui“, – rašoma bendruomenės feisbuko paskyroje.

Vėžaičių bendruomenės nariai visuotinės akcijos metu rinkosi Skinijos slėnyje. Socialinio darbuotojo pavaduotojo Sauliaus Mikužio iniciatyva prie talkos prisijungė 4 nakvynės namų gyventojai. Bendruomenės tvarkymosi akciją palaikė ir seniūno pavaduotojas Alvydas Mockus. Susirinko didelis būrys neabejingų miestelio grožiui žmonių. Vyrai genėjo krūmus, tvarkė nulūžusias šakas. Moterys ir vaikai rinko šiukšles nuo Skinijos upelio pakrantės ir slėnio šlaito. Šitaip linksmai padirbėję, paužkandžiavę kareiviškos košės, atsigėrę kavos su pyragu visi linksmai išsiskirstė, žadėdami prisijungti prie švarinimosi ir kitais metais.

Dovilų, Brožių bendruomenės tvarkė senąsias kapinaites. Agluonėnų bendruomenė ir visi norintys buvo kviečiami užbaigti „laiko spiralę“ – sodinti ąžuolus.

 

Brožių bendruomenės nuotr.

 

UAB „Dolena“, įmonė gaminanti medinius namus, 2018 m. balandžio 20 d., akcijos „Darom“ išvakarėse, nusprendė prisidėti prie Lietuvos miškų atsodinimo ir padėti miškininkams sodinti medelius. Tai – jau antroji įmonės medelių sodinimo akcija. Darbuotojai sodino eglių, pušų ir beržų sodinukus Švėkšnos girininkijoje, vadovaujami girininko Algirdo Tamašausko.

„Džiaugiamės puikiu komandiniu darbu ir naudingai praleistu laiku su kolektyvu. Tikimės, kad su meile sodinti medžių sodinukai prigis. Dėkojame Švėkšnos girininkijai, girininkui Algirdui Tamašauskui ir kitiems girininkijos darbuotojams, visiems dalyviams už smagiai ir naudingai praleistą popietę“, – sakė įmonės atstovai.

 

UAB „Dolena“ nuotr.

 

Akcijos akimirkos – Sandros Vaičienės, Gargždų miesto bendruomenės, Vėžaičių, Brožių, Veiviržėnų bendruomenių, Dovilių etninės kultūros centro nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 326 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,