Mano Gargždai



Skaitytojas susirūpino: kodėl nukrito Laukžemių tvenkinio vandens lygis?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vandens lygis tvenkinyje nukrito apie metrą. Skaitytojo nuotr. Vandens lygis tvenkinyje nukrito apie metrą. Skaitytojo nuotr.

Šią savaitę naujienų portalo mano-gargzdai.lt redakciją pasiekė susirūpinusio skaitytojo laiškas su prašymu pasidomėti, kodėl stipriai nukrito Klaipėdos rajone esančio Laukžemių (Eketės) tvenkinio vandens lygis.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Deividas Marcinkevičius teigė, kad apie susidariusią situaciją sužinojo balandžio 26 d. ir problemą imta operatyviai spręsti.

„Įvyko gedimas – sulūžo dugninis uždoris (judri konstrukcija hidrotechnikos statinio angoms uždaryti bei atidaryti, vandens lygiams bei debitams reguliuoti; vandens pralaidos uždarymo įtaisas). Kadangi objektas dar nėra perduotas Savivaldybei, rangovas tebesirūpina jo priežiūra, tai mes informavome rangovą apie padėtį ir problema šiuo metu sprendžiama“, – komentavo Savivaldybės specialistas.

Pasak jo, rangovas – UAB „Kvėdarsta“ – uždorį sumontavo vos pernai, tad neaišku, ar įvyko montavimo klaida, ar pasitaikė nekokybiška detalė.

„UAB „Kvėdarsta“ jau susisiekė su uždorių gamintojais, tiekėjais. Įpareigojome rangovą nustatyti avarijos priežastis, kad ateityje nepasikartotų analogiški gedimai“, – sakė D. Marcinkevičius.

Šiuo metu, pasak specialisto, tvenkinio vandens lygis nukritęs apie metrą, bet daugiau kristi neturėtų: „Yra sustatyti šandorai (mediniai užtvarai), kad vanduo nebebėgtų, tad, jei palis, vandens lygis kils.“

 

Skaitytojo nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 440 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,