Mano Gargždai



Po politinio šou nutarta leisti dėl savivaldybės pavadinimo keitimo apsispręsti gyventojams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Praėjusią savaitę, kaip niekad ilgai užsitęsusiame Tarybos posėdyje, svarstytas ne vienas aktualus klausimas. Vienas iš jų – vis dar gyventojams ir vietos politikams neduodantis ramybės sprendimas dėl rajono pavadinimo keitimo. Ketvirtadienį Taryba svarstė, tad kokį apklausos būdą, siekiant išsiaiškinti gyventojų nuomonę, iš teiktų trijų, geriausia pasirinkti?

 

Pasisakymą palydėjo juokais

Svarstant klausimą dėl pritarimo Klaipėdos rajono savivaldybės gyventojų apklausos būdams, balsuojant seniūnijų centrų gyventojų sueigose ar tiesiogiai įrašant gyventojų nuomonę apklausos dalyvių sąrašo lapuose, Tarybos narys Raimondas Simonavičius citavo Etikos komisijos nutarimą ir teigė, jog tie Tarybos nariai, kurie vasario 23 dieną ir kovo 29 dieną pasirašė prašymus, nurodydami šiuos apklausos būdus, privalo vengti interesų konflikto ir nusišalinti nuo klausimo sprendimo. Toks pareiškimas buvo palydėtas garsiu kvatojimu.

„Tuomet, kai svarstysime ar pritarti tiesioginiam gyventojų nuomonės įrašymui, atsakant į klausimą ar pritariama, jog pavadinimas liktų toks pats, turėtų nusišalinti likę 7 Tarybos nariai, pasirašę už šį būdą. Gal tada tiesiog išvis nebalsuojame, nes nebus kam?“, – į R. Simonavičiaus pasisakymą replikavo Audronė Balnionienė.

Socialdemokratas Jonas Dromantas siūlė sujungti abu klausimus ir nerengti dviejų apklausų.

Tam nepritarė R. Simonavičius: „Šie klausimai yra visiškai skirtingi savo prasme. Kita vertus, apklausą šiandien skelbia meras, tad mes galime nuspręsti tik dėl jos būdo. Šiandien negalime svarstyti nei koks apklausoje bus keliamas klausimas, nei kokie bus galimi atsakymai“.

Galiausiai, Taryboje buvo nuspręsta balsuoti už apklausos būdą, tiesiogiai įrašant gyventojų nuomonę apklausos dalyvių sąrašo lapuose. Šiam sprendimui pritarė 21 Tarybos narys, vienas susilaikė.

 

Nusišalinimo šou

Visgi, Tarybos posėdis neapsiėjo be improvizuoto spektaklio. Vos tik atėjus eilei spręsti klausimą, numatantį apklausos būdą, kuomet gyventojai turėtų savo nuomonę išreikšti atsakydami į klausimą, ar pritaria, kad Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimas nebūtų keičiamas, didžioji dalis už šį būdą pasirašę Tarybos nariai pakilo nuo stalų ir nusišalino nuo svarstymo. Pirmasis salę paliko Raimondas Simonavičius. Jam įkandin sekė ir Rūta Cirtautaitė bei Alfredas Šiaulys. Nuo balsavimo nusišalino ir Rasa Petrauskienė, tiesa, prieš tai patikslinusi, jog keičia apklausos klausimo formuluotę į „ar pritariate, kad Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimas nebūtų keičiamas?“. Prie nusišalinusių prisijungė ir už klausimą nebalsavo ir Dalija Šeporaitienė.

A. Balnionienė prisipažino, jog jai apskritai keistas šis antrosios apklausos būdas, kuris yra visiškai nereikalingas. Anot jos, „nusišalinimo šou“ yra artėjančių rinkimų įtaka, tačiau iš pagarbos kolegoms siūlė atidėti balsavimą ir klausimą iškelti kitam Tarybos posėdžiui, o minėtą, antrąją apklausą, nukelti į rugpjūčio mėnesį. Apklausos nukėlimui į rugpjūtį pritarė ir kitas opozicijos narys Nerijus Galvanauskas.

Po diskusijų, labiau primenančių turgų, o ne Tarybos posėdį, galiausia buvo nubalsuota ir antruoju apklausos būdo pasirinkimo klausimu. Natūralu, jog jam nebuvo pritarta, nes didžioji dalis už šį būdą pasisakiusių Tarybos narių nusišalino. Už sprendimo pritarimą nubalsavo 2 Tarybos nariai, prieš – 9, susilaikiusiųjų nebuvo.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 444 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,