Mano Gargždai



Klaipėdos universitete – „Tarptautinė savaitė“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Iki gegužės 5-osios universitete viešės dėstytojai ir administracijos darbuotojai iš 14 skirtingų Europos universitetų. Klaipėdos universiteto nuotr. Iki gegužės 5-osios universitete viešės dėstytojai ir administracijos darbuotojai iš 14 skirtingų Europos universitetų. Klaipėdos universiteto nuotr.

Gegužės 2 d. Klaipėdos universitete (KU) startavo jau penktus metus organizuojama „Tarptautinė savaitė“. Iki gegužės 5-osios universitete viešės dėstytojai ir administracijos darbuotojai iš 14 skirtingų Europos universitetų: Suomijos, Graikijos, Slovakijos, Vokietijos, Lenkijos, Rumunijos, Norvegijos ir kt.

 

Kol vyks „Tarptautinė savaitė“, KU lankysis užsienio partneriai iš šalių, su kuriomis KU turi sudariusi „Erasmus+“ programos sutartis, ir besidomintieji bendradarbiavimu su Klaipėdos universitetu.

„Tarptautinės savaitės“ atidarymo renginyje susirinkusiuosius sveikino KU studijų prorektorė prof. dr. Leta Dromantienė: „Tarptautinis bendradarbiavimas universiteto absolventams suteikia naujų galimybių, didina konkurencingumą. Džiaugiamės, kad jūs pasidalinsite geriausiomis praktikomis iš savo universitetų, tai suteiks daugiau galimybių ir naujų žinių“.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas sveikino atvykusiuosius į Klaipėdą – laisvą ir džiauzuojantį miestą. „Tai tik trumpa savaitė, kad galėtumėte įgyvendinti savo tikslus, atrasti Klaipėdą. Tikiu, kad per šį laiką jums pavyks įsitikinti, jog Klaipėda ir Klaipėdos universitetas turi laisvą mintį ir jūros dvasią. Linkiu gero buvimo Klaipėdoje.“

„Tarptautinės savaitės“ organizatorė KU Studijų skyriaus Tarptautinių studijų vyresnioji specialistė Dalia Želvytė-Mockuvienė pasakojo, kad renginio metu bus pristatytas Klaipėdos universitetas, studijos, Klaipėdos miestas. Dalyviams bus skaitomi pranešimai, vedami mokymai, vyks diskusijos. Užsienio universitetų dėstytojai skaitys paskaitas KU studentams, lankysis universiteto administracijos padaliniuose, kur dalinsis gerąja patirtimi.

„Šis renginys prisideda prie universiteto tarptautiškumo. Tie studentai, kurie nedrįsta išvykti studijuoti pagal „Erasmus+“ programą, turi galimybę dalyvauti paskaitose, kurias skaito iš užsienio atvykę dėstytojai. Administracijos darbuotojai taip pat turi galimybę susitikti ir pabendrauti su žmonėmis, kurie dirba tokį patį darbą, tik užsienio universitete“, – pasakojo D. Želvytė-Mockuvienė.

 

Akimirkos iš atidarymo renginio – Klaipėdos universiteto nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 575 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,