Mano Gargždai



„Vaivorykštės“ gimnazistės dalyvavo tiriamųjų darbų konferencijoje „Sužinok daugiau“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
K. Azlauskaitė ir G. Girtaitė konferencijoje pristatė savo tiriamąjį darbą. Jolitos Višinskienės nuotr. K. Azlauskaitė ir G. Girtaitė konferencijoje pristatė savo tiriamąjį darbą. Jolitos Višinskienės nuotr.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistai, mokytojai ieško būdų ir metodų, kaip mokytis kitaip. Viena iš priimtiniausių formų – dalyvavimas konferencijose.

 

2d klasės „Vaivorykštės“ gimnazistės Kamilė Azlauskaitė ir Greta Girtaitė, lydimos biologijos mokytojos Jolitos Višinskienės, dalyvavo Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinėje gimnazijoje, kurioje vyko Žemaitijos regiono gamtos mokslų mokinių tiriamųjų darbų konferencija „Sužinok daugiau“. Gimnazistės pristatė savo atliktą tiriamąjį darbą „Gargždų apylinkių oro kokybės stebėsena remiantis bioindikatoriais“. Buvo pateiktos išvados, kad prie Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos 2016 metais išgrindus kelią, oro tarša padidėjo, o prie Gargždų parko įėjimo, tarša padidėjo nežymiai. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad parko gilumoje tarša sumažėjo, tai reiškia, jog miestiečiai prižiūri savo gamtą.

 

Gimnazistės kalbėjo apie oro taršą Gargžduose. J. Višinskienės nuotr.

 

Taip pat jaunosios mokslininkės išklausė Klaipėdos universiteto Jūrų technologijų ir gamtos mokslų fakulteto, ekologijos ir aplinkosaugos doktorantės Donatos Overlingės pranešimą „Pasaulis biologo akimis“, kitų mokinių pranešimus ir dalyvavome refleksijoje aptariant tiriamuosius darbus, jų metodikas.

Konferencijoje gimnazistės išgirdo naudingos informacijos, joms ypač įsiminė pranešimas apie arbatžolių naudą organizmui. Anot jų, įgytos žinios pravers gyvenime, o ne tik per pamokas. K. Azlauskaitė ir G. Girtaitė džiaugėsi, kad turėjo progos susipažinti su įdomiais žmonėmis, kurie pasidalino savo patirtimi. Merginos įsitikino, jog biologija – neišsemiamas mokslas, kurį galima tyrinėti įvairiapusiškai.

 

K. Azlauskaitė ir G. Girtaitė džiaugėsi, kad turėjo progos susipažinti su įdomiais žmonėmis, kurie pasidalino savo patirtimi. J. Višinskienės nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 317 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,